Mumin på Junibacken

Välkommen in i Mumintrollens magiska värld! Här väntar de underbara miljöerna från böckerna, helt redo för lek. Fiska från bryggan, trampa igång karusellen eller stöka bland Muminmammans grytor och kastruller. Göm dig i snäckan, smyg på Hattifnattar, betrakta stjärnhimlen i observatoriet – fantisera fritt och vilt på Mumin-vis! Varje dag spelar vi också pjäsen ”Hur gick det sen?”, som bygger på Tove Janssons klassiska bok med de utklippta hålen från 1952.

Utställningen pågår t.o.m 5 mars 2017.

Tove Jansson

Tove Marika Jansson föddes in i en finlandssvensk konstnärsfamilj den 9 augusti 1914 i Helsingfors. Hon är mest känd för sina böcker och tecknade serier om Mumintrollen, men arbetade som bildkonstnär, vid sidan om sitt författarskap, hela sitt liv. Hon skrev också noveller och romaner för vuxna, den mest kända är nog Bildhuggarens dotter från 1968, illustrerade andra författares verk och målade. Tove Jansson är översatt till 45 olika språk och hennes böcker om Mumintrollen älskas över hela världen. Mer om hennes liv och skapande kan du läsa på tovejansson.com (text på svenska, finska och engelska).

Mumin i bokhandeln

Bilderböcker och kapitelböcker, porslin, mjukisdjur och fina affischer – i vår bokhandel finns massor av Mumin att ta med hem.

Läs mer

Hur gick det sen?

Följ med Mumintrollet på ett äventyr med mjölkkannan. Han måste hjälpa Mymlan att hitta Lilla My, men vill hon ens bli hittad? Och mjölken, hur går det med den?

Läs mer