Att alla ska kunna besöka Junibacken och ha roligt när de är här är en självklarhet för oss. Därför jobbar vi kontinuerligt med att förbättra och anpassa upplevelserna för alla våra besökare.

Kan jag åka Sagotåget med rullstol?

Ja, det går fint, men pga utrymningsskäl kan vi bara låta en rullstolsburen person i taget åka i Sagotåget. Detta gäller oavsett om du åker sittandes i din rullstol eller utan. Ett varv med tåget tar ca 15 min.

Hur är Junibacken rullstolsanpassat i övrigt?

Här finns självklart rullstolsanpassade toaletter och hiss för att enkelt ta sig mellan våningsplanen. I våra lekutställningar finns ett antal rullstolsanpassade miljöer. Framför lilla scenen på övervåningen finns gott om plats för rullstolar. Framför teaterscenen på nedervåningen är det trängre, men vår personal gör gärna i ordning en plats åt dig. Meddela personalen i entrékassan vid ankomst så hjälper vi till.

Hur är Junibacken anpassat efter andra funktionsutmaningar?

Det är många som besöker Junibacken med olika former av funktionsvariationer. I Sagotåget kan man få med sig en av våra Sagoresan-böcker som man kan läsa själv under turens gång. Meddela personalen vid påstigningen så hjälper de till. Vi kan tyvärr inte erbjuda någon teckenspråkstolk under våra teaterföreställningar, men om ni hör av er innan besöket erbjuder vi såklart manus ni kan ta del av. Kontakta info@junibacken.se.