Fantastiskt verkligt och helt magiskt – barnteater mitt i Stockholm

Att gå på teater kan vara en förtrollande upplevelse. Spännande, overkligt och fantastiskt. Saga, dikt och verklighet på en och samma gång. Men det kan kännas lite läskigt också. Annorlunda och ovant. Speciellt om man inte har gjort det förut.

När vi spelar våra föreställningar är det många i publiken som upplever teater för första gången. Vi vill ge dem en upplevelse som inspirerar och väcker lusten att se mer. Men också skänka en känsla av tillhörighet. Att få sitta där och känna igen sig. Att få bekräftelse i hur det är att vara barn – eller vuxen. Om hur det är att leva tillsammans. Att få känna igen sig i någon annan.
Så håll varandra hårt i handen och dyk in i teaterns fantastiska värld. Det är dags att uppleva ett äventyr tillsammans! Vi hoppas ni ska ha lika roligt som vi.

Förboka teaterbiljett
För garanterad plats till föreställningarna rekommenderas förbokning av teaterbiljett, då föreställningarna har ett begränsat antal platser. Du hittar aktuellt spelschema i vårt kalendarium. Teaterbiljetten ingår i entrépriset och är giltig tillsammans med en dagsbiljett som har entrétid minst 30 minuter innan föreställningens början.

Från bok till scen och tillbaka igen

Junibackens yttersta mål är att väcka lusten till läsning. Teatern är en central del i den ambitionen och vårt arbete har alltid grunden i en bok eller en författares verk. Vi skapar alla våra pjäser själva – både manus, musik, scenografi och kostym – och ger upp till sju föreställningar om dagen. Idag är vi en ensemble på tolv personer som spelar nära 1600 föreställningar per år. Vårt arbete handlar om att inspirera, väcka nyfikenhet och visa vägen till magin mellan sidorna.