Helt magiskt och fantastiskt verkligt – kom på teater!

Vi vet att barn och deras vuxna – inte bara behöver uppleva teater, utan bästa möjliga teater! På vardagar och lov bjuder vår fantastiska ensemble på svindlande och högtflygande föreställningar, i såväl förunderlig saga eller dundrande show, som musiskt stilla poesi. Allt i fina Teaterladan.

På helger och skollov kommer vår barnensemble, som verkar kunna allt och bjuder på musikaliskt besök i Pippi Långstrumps Villa Villekulla!

När vi spelar våra föreställningar är det många i publiken som upplever teater för första gången. Vi vill väcka lusten att se mer, men också skänka en känsla av tillhörighet. Att få sitta där och känna igen sig i någon annan. Att få bekräftelse i hur det är att vara barn – eller vuxen. Om hur det är att leva tillsammans. Så håll varandra hårt i handen och dyk in i teaterns fantastiska värld. Det är dags att uppleva ett äventyr tillsammans! Vi hoppas ni ska ha lika roligt som vi.

Förboka teaterbiljett
För garanterad plats till föreställningarna rekommenderas förbokning av teaterbiljett, då föreställningarna har ett begränsat antal platser. Du hittar aktuellt spelschema i vårt kalendarium. Teaterbiljetten ingår i entrépriset och är giltig tillsammans med en dagsbiljett som har entrétid minst 30 minuter innan föreställningens början.

Teater för skola och förskola
Vi välkomnar gärna skola och förskola på våra föreställningar. För att vara garanterad plats, eller om ni vill gå flera klasser på en gång eller sy ihop det hela med ett program utformat med en specifik pjäs i fokus. Så ger vi unika skolföreställningar i några av våra Pedagogledda program samt Scenfredag.

Från bok till scen och tillbaka igen

Junibackens yttersta mål är att väcka lusten till läsning. Teatern är en central del i den ambitionen och vårt arbete har alltid grunden i en bok eller en författares verk. Vi skapar alla våra pjäser själva – både manus, musik, scenografi och kostym – och ger upp till sju föreställningar om dagen. Idag är vi en ensemble på tolv personer som spelar nära 1600 föreställningar per år. Vårt arbete handlar om att inspirera, väcka nyfikenhet och visa vägen till magin mellan sidorna.