Här har vi samlat svar på de vanligaste frågorna

Biljetter

Vad kostar det att gå in?

Entréavgifter för 2020 samt all info om priser (som årskort och grupprabatt) hittar du här.I entréavgiften ingår, förutom tillträde till huset, alla dagens ordinarie teaterföreställningar och en tur med Sagotåget.

När börjar mitt årskort att gälla?

Årskortet är giltigt i 12 månader från dess att du använder det första gången.

Är årskortet personligt?

Årskortet är personligt. Årskortet pensionär är personligt för dig som pensionär men inte för medföljande barn.

Vad gäller med mitt årskort när ni har stängt?

Vi förlänger giltighetstiden på ditt årskort med lika lång tid som vi håller stängt. Du behöver inte göra någonting utan vi löser det när du kommer hit nästa gång.

Måste jag förboka biljetter?

Nej, du behöver inte boka biljetter till Junibacken. Det är bara att komma!

Ute och inne

Vad gör jag om det regnar? Kan jag besöka Junibacken ändå?

Eftersom Junibacken har nästan alla attraktioner inomhus passar det utmärkt att komma hit när det är dåligt väder!

Och när det är varmt, finns det luftkonditionering?

Ja, vi har luftkonditionering.

Finns det något att göra utomhus?

I Junibackens egen trädgård kan ni svalka av er efter intensiv lek i utställningarna eller bara ta en paus och uppleva Stockholms vackraste utsikt.

Ska man ta av sig sina ytterkläder?

Är du inomhus är det är klokt att hänga av sig jackan, men behåll skorna på för att undvika stickor och kalla fötter. Kom gärna hit i oömma kläder, Junibacken är byggt för lek och äventyr!

Barnvagnar

Kan jag ta med barnvagnen in?

Tyvärr kan vi inte ha barnvagnar inomhus av brandsäkerhetsskäl. Vagnen kan du istället låsa fast utanför entrén. Har du inget eget barnvagnslås kan du köpa ett i vår entrékassa. I kassan kan du också låna en bärsele, mot att du lämnar din legitimation i pant.

Mat & Dryck

Kan vi köpa något att äta och dricka på plats?

Absolut! Junibacken har en fantastisk, Krav-märkt, restaurang som har öppet nästan hela dagen. Här serveras allt från fantasifulla bakverk till köttbullar och vegetariska rätter. På sommaren är ni även välkomna ut till vår glasskiosk.

Kan vi ta med och äta matsäck på Junibacken?

Junibacken har inget utrymme där ni kan äta medhavd matsäck, men vill ni ha picknick i Galärparken går det så klart bra att komma in igen efter det.

Sagotåget

Är Sagotåget läskigt?

En del barn kan uppleva vissa scener som lite läskiga. Bland annat möter ni råttan Tjofsan hos Nils Karlsson Pyssling, draken Katla hos Bröderna Lejonhjärta och i Rövarskogen går åskan.

Ingår resan med Sagotåget i biljettpriset?

Ja, en resa med Sagotåget ingår.

När och hur ofta går Sagotåget?

Sagotåget är öppet från kl 10.00 och stänger alltid 15 minuter innan Junibacken stänger för dagen. När sagotåget är öppet visar ni bara upp er tågbiljett för tågvärden och får kliva på. De dagar vi har väldigt många besökare kan det vara så att ni i kassan tilldelas ett visst klockslag när ni får börja köa till tåget.

Vilka språk är Sagotåget översatt till?

Sagotåget är översatt till 15 olika språk. Under din resa kan du välja att lyssna till engelska, finska, ryska, tyska, holländska, spanska, franska, italienska, arabiska, japanska, estniska, kinesiska, danska, norska eller polska. Väljer du svenska är det Astrid Lindgren själv som pratar.

Har ni fått en tid till Sagotåget på er biljett?

För att att undvika långa köer delar vi ibland ut hålltider till Sagotåget. Om du har fått en biljett med ett klockslag så anger den när du tidigast kan ställa dig i kö. Innan dess är du varmt välkommen att utforska resten av huset!

Tillgänglighet

Kan jag åka Sagotåget med rullstol?

Ja, det går fint, men pga utrymningsskäl kan vi bara låta en rullstolsburen person per varv åka i Sagotåget. Detta gäller oavsett om du åker sittandes i din rullstol eller utan. Ett varv med tåget tar ca 15 min.

Hur är Junibacken rullstolsanpassat i övrigt?

Här finns självklart rullstolsanpassade toaletter och hiss för att enkelt ta sig mellan våningsplanen. I våra lekutställningar finns ett antal rullstolsanpassade miljöer. Framför Lilla Scen på övervåningen finns gott om plats för rullstolar. Framför teaterscenen på nedervåningen är det trängre, men vår personal gör gärna i ordning en plats åt dig. Meddela personalen i entrékassan vid ankomst så hjälper vi till.

Hur är Junibacken utrustat för andra funktionsutmaningar?

Junibacken är tillgänglighetsinventerat av “Turism för alla”, en organisation som erbjuder funktionshindrade detaljerad information om res- och turistmål över hela Europa.

Bokhandeln

Kan jag gå in och handla utan entrébiljett?

Självklart. Ingång sker via Junibackens huvudentré.

Övriga frågor

Finns det förvaringsskåp?

Det finns förvaringsskåp och det kostar inget att låna dessa.

Hur lång tid tar ett besök på Junibacken?

På Junibacken kan du stanna en hel dag! Upplev våra utställningar, Sagotåget och våra fantastiska föreställningar. För att hinna leka ordentligt och kanske ta en matpaus kan det vara klokt att räkna med åtminstone tre timmar.

Får vi lämna Junibacken och komma tillbaka senare under dagen?

Självklart. Visa bara upp er biljett i kassan när ni kommer tillbaka.

Hur gammal måste jag vara för att få gå in själv på Junibacken?

För att gå in på Junibacken utan vuxet sällskap måste du vara 15 år. Du måste även vara 15 år för att få åka Sagotåget på egen hand.

Teater

Hur dags och var spelas teaterföreställningarna?

Dagens föreställningsschema hittar ni på skärmar lite här och där inne på Junibacken och på junibacken.se/program

Hur fungerar föreställningarna?

Junibackens ensemble spelar flera föreställningar om dagen. Vill ni vara säkra på att få en plats är det bra att vara där 5-10 minuter innan föreställningen börjar. Föreställningarna varar i ca 20 minuter.

  • Hittade du inte svaret, maila oss gärna