Här möter du Madicken, Emil i Lönneberga, Karlsson på taket och de andra karaktärerna i Astrid Lindgrens böcker. En förtrollande resa mellan svensk sagosommar och rytande Karmafall. Vackert, spännande och lite sorgligt, precis som det ska vara!

Avgår varje minut

Sagotåget avgår varje minut och att åka Sagotåget tar ungefär 15 minuter – för att det ska vara roligt för alla så åker barn och vuxna tillsammans. Det kan vara bra med en hand att hålla i! Råttan i Nils Karlsson Pyssling och draken Katla är två figurer som kan skrämmas lite…

Sagotåget är översatt till 15 olika språk

Under din resa kan du välja att lyssna till engelska, finska, ryska, tyska, holländska, spanska, franska, italienska, arabiska, japanska, estniska, kinesiska, danska, norska eller polska. Väljer du svenska är det Astrid Lindgren själv som pratar.

Sagotågets avgångar:

Plats: Stationen

Avgång varje minut

En tur ingår i din entrébiljett

En tur med Sagotåget ingår alltid i din entrébiljett, biljett fås i entrén. Önskas fler turer kan du köpa det (i mån av plats) för 20 kr/person i kassan. Vid högsäsong kan kö förekomma och vi delar då ut entrébiljetter med specifik tidpunkt på. Denna tidpunkt visar när du som tidigast den dagen kan åka med Sagotåget.

Sagotåget stänger 15 minuter innan ordinarie stängningstid.

Kliv på Sagotåget och dyk rakt in i den magiska världen mellan boksidorna!

Sagotåget blev den sista text som Astrid Lindgren skrev och lyssnar du på den svenska versionen så är det Astrid själv du hör i högtalarna. Att bygga upp den magiska världen med dockor, miljöer, ljus och ljud var en fantastisk och utmanande uppgift som tog över två år att färdigställa. Illustratören Marit Törnqvist fick hedersuppdraget och skapade miljöerna i nära samarbete med Astrid. Det är Marits figurer du ser i Katthults flaggstång och i Törnrosdalens gränder. I boken “Sagoresan” hittar du Astrids vackra text och alla teckningar som ligger till grund för resan vi får göra.