Här möter du Madicken, Emil i Lönneberga, Karlsson på taket och de andra karaktärerna i Astrid Lindgrens böcker. En förtrollande resa mellan svensk sagosommar och rytande Karmafall. Vackert, spännande och lite sorgligt, precis som det ska vara!

Att åka Sagotåget tar ungefär 15 minuter och för att det ska vara roligt för alla så åker barn och vuxna tillsammans. Det kan vara bra med en hand att hålla i! Råttan i Nils Karlsson Pyssling och draken Katla är två figurer som kan skrämmas lite…

En tur med Sagotåget ingår alltid i din entrébiljett, biljett fås i entrén. Önskas fler turer kan du köpa det (i mån av plats) för 20 kr/person i kassan.

Sagotåget stängt v.39

25 september till 1 oktober kommer vi att ta hand om och vårda vår stolthet Sagotåget. Det kommer därför inte vara möjligt att åka Sagotåget under den veckan. Junibacken har öppet som vanligt!

Sagotågets avgångar:

Plats: Stationen

Avgång varje minut

Kliv på Sagotåget och dyk rakt in i den magiska världen mellan boksidorna.

Sagotåget blev den sista text som Astrid Lindgren skrev och lyssnar du på den svenska versionen så är det Astrid själv du hör i högtalarna. Att bygga upp den magiska världen med dockor, miljöer, ljus och ljud var en fantastisk och utmanande uppgift som tog över två år att färdigställa. Illustratören Marit Törnqvist fick hedersuppdraget och skapade miljöerna i nära samarbete med Astrid. Det är Marits figurer du ser i Katthults flaggstång och i Törnrosdalens gränder. I boken “Sagoresan” hittar du Astrids vackra text och alla teckningar som ligger till grund för resan vi får göra.