Fantastiskt verkligt och helt magiskt

Att gå på teater kan vara en förtrollande upplevelse. Spännande, overkligt och fantastiskt. Saga, dikt och verklighet på en och samma gång. Men det kan kännas lite läskigt också. Annorlunda och ovant. Speciellt om man inte har gjort det förut.

När vi spelar våra föreställningar är det många i publiken som upplever teater för första gången. Vi vill ge dem en upplevelse som inspirerar och väcker lusten att se mer. Men också skänka en känsla av tillhörighet. Att få sitta där och känna igen sig. Att få bekräftelse i hur det är att vara barn – eller vuxen. Om hur det är att leva tillsammans. Att få känna igen sig i någon annan.

Så håll varandra hårt i handen och dyk in i teaterns fantastiska värld. Det är dags att uppleva ett äventyr tillsammans! Vi hoppas ni ska ha lika roligt som vi.

Från bok till scen och tillbaka igen

Junibackens yttersta mål är att väcka lusten till läsning. Teatern är en central del i den ambitionen och vårt arbete har alltid grunden i en bok eller en författares verk. Vi skapar alla våra pjäser själva – både manus, musik, scenografi och kostym – och ger upp till sju föreställningar om dagen. Idag är vi en ensemble på tolv personer som spelar nära 1600 föreställningar per år. Vårt arbete handlar om att inspirera, väcka nyfikenhet och visa vägen till magin mellan sidorna.

Fabrorn_699x486

Sagan om den lilla farbrorn

Barbro Lindgrens bok blir på Junibacken en ledsam men varm föreställning med ett lyckligt slut!

Läs mer

Sparvel

Sparvel

Det är underbart att vara fem år! Men det kan vara hemskt också. Ibland. Och precis så är vår föreställning om Sparvel. Upp och ner, hit och dit. Precis som livet.

Läs mer

vem-och-vems-633x440

Vem & vems?

Idag är det ledig dag. Inte dagisdag och inte jobbardag. Mysigt! Varför är mamma och pappa så sura? Jo, det är en ledig dag, men det är tydligen också en städdag? Och ingen vill visst städa.

Nalle har en mormor också, som bara är hennes. Nalles kusin, som är en dum kusin, kallar mormor för farmor! Hur kan hon tro att mormor är hennes?

Läs mer

Bokstavsbageriet

Bokstavsbageriet

Varför är S så slingrigt? Och K så knaprigt? Kan man baka sig från A till Ö? Följ med in i Bokstavsbageriet så får du veta!

Läs mer

Mikael Kallin

Hur vi hänger ihop, hur vi slängs runt och hur vi möts – det är det våra föreställningar handlar om.

Mikael Kallin
Regissör och konstnärlig ledare