Julföreställning på Junibacken

Tack för denna gång! Pettson får julbesök är tillbaka igen nästa jul

Äntligen – Junibacken sätter återigen upp julföreställningen Pettson får julbesök! Föreställningen som bygger på Sven Nordqvist underbara julberättelse med samma titel hade premiär redan 2012 på Junibacken och får i år nypremiär! I denna nya föreställningen kan vi utlova extra mycket klös. Nytt är nämligen att Findus har blivit en alldeles “riktig” katt. Eller såklart, det är han ju redan, men vi har tagit våra dockteater-erfarenheter från babydramat Titta! Pippi och skapat en Findus som kan bete sig precis som Findus gör!

Pettson får julbesök

Plats: Teaterladan

Idag:

Inga föreställningar

Det knackar på dörren… 

Berättelsen om Pettson och Findus julafton är en modern klassiker i bilderboksformat. I vår iscensättning bjuder vi in till dan före dan i Pettsons kök. Allt borde vara som det alltid är… men det är det inte. Findus är lika delar frustrerad, arg och ledsen över att julen verkar utebli… 

Ingen julgran heller? Då blir det ju ingen jul alls kvar! Det här är den sämsta dan-före- dan jag har varit med om. Värre än en vanlig sketen tisdag! 

Det ser onekligen dystert ut då Pettson skadat foten och inte kan “- ordna med allt som behöver ordnas med inför julen.. ”. Men plötsligt knackar på dörren! Och det gör det sällan hos den udda gubben Pettson. 

Att gestalta de komplexa och förväntanstyngda dagarna kring jul, då långt ifrån alla har det precis sådär som Findus efterlyser: “fint som det brukar vara”, det kan behövas!  

Boka teaterbiljett

Vi får följa en relation som knakar i både granar och förhoppningar. Föreställningen spelas flera gånger om dagen under hela december och jullovet i Teaterladan. Föreställningen ingår i entrépriset, men en särskild teaterbiljett behövs (begränsat antal platser). Biljetten bokar du med fördel via webben i samband med att du bokar entrébiljett. 

Boka för skola och förskola

Mån-onsdag vecka 47-50 kan ni se denna föreställning i skolprogrammet scenmorgon. Kan bokas från och med augusti. Fyll-salongen-rabatt (60 platser) 10% på ordinarie pris. Vill du anmäla intresse redan nu? Kontakta pedagogikansvarig: sara.danielsson@junibacken.se .

Återkommande jultradition

Vi kan redan nu utlova att föreställningen blir en jultradition! Den kommer finnas i vår julrepertoar för de kommande åren 2024-2025 och 2025-2026.

Information om föreställningen

  • För hela familjen
  • Föreställningen spelas på svenska
  • Föreställningen innehåller teaterrök

Av: Sven Nordqvist
Manus och regi: Mikael Kallin 
Medverkande: David Krafft, Eric Rusch, Matilda Bördin, Sofie Gunnarsson
Scenografi och attribut: Maria Häggqvist, Kim Bergqvist
Dockmakare: Maria Häggqvist, Kim Bergqvist
Kostym: Vanja Lindberg
Musik: Emil Nilsson, Åsa Jacobsson
Ljuddesign: Benjamin Johansson
Ljudtekniker: Benjamin Johansson, Nadja Tigerschiöld
Illustration: Gustav Pilesjö
Fotograf: Théres Björk

Colombine teaterförlag

Finns det något nytt att berätta om julen, eller har allt redan sagtsi röda rosetter och granbarr med inslagna fikon och nu är det jul igen?Vi tänker att i dan-före-dan-dialogen mellan en katt och en gubbe finns något värt att iscensätta. De vill saker, de behöver varandra. De misslyckas och lyckas, och lär sig något om jul och kanske om kärlek.Vi behöver varandra och vi behövs.

Mikael Kallin, Manusförfattare och regissör