Pippi flyttar in spelas av en barnensemble vid Villa Villekulla och här får vi uppleva Tommy och Annikas första möte med Pippi Långstrump. Ett möte som blir till en storslagen och episk föreställning hos oss.

Förboka teaterbiljetter

Du måste förboka teaterbiljett för att få plats till föreställningen. Teaterbiljetten är giltig tillsammans med en dagsbiljett med entrétid minst en halvtimme innan föreställningens början.

Pippi flyttar in

Scen: Villa Villekulla

Idag:

Inga föreställningar

Se hela filmen

Pippi flyttar in – Trailer

Upplev Tommy och Annikas första möte med Pippi Långstrump

Pippi flyttar in bygger på Astrid Lindgrens allra första berättelse om Pippi Långstrump. Berättelsen kom till 1941 när Astrids 7-åriga dotter Karin var sjuk i lunginflammation och bad sin mamma berätta för henne om Pippi Långstrump. Den antogs några år senare av förlaget Rabén & Sjögren och publicerades 1945.

Det är kontrasterna i det första mötet, när två världar möts – Tommys och Annikas traditionella livssituation mot det okonventionella och fria hos Pippi som vi vill gestalta. Och så fort du ställer Pippi på en scen, sker saker utöver det förväntade, vilda vidunderliga saker!

Mikael Kallin – Konstnärlig ledare och regissör

– Vår uppsättning ska ge publiken en helt ny möjlighet att tillsammans och på nytt möta en välkänd, omsjungen och väldigt stark flicka. Pippi är såklart så mycket mer än en excentrisk figur i starka färger. Hon är Astrid Lindgrens påhitt, en gåva till dottern Karin, och till alla andra barn, faktiskt till alla som en gång varit ett barn, säger Mikael Kallin, konstnärlig ledare och regissör på Junibacken.

För första gången någonsin har vi rekryterat en egen barnensemble. I slutet av mars började vi söka efter barnskådespelare. Intresset var väldigt stort och en helg i april träffade vårt konstnärliga team alla de runt 200 barn som sökt sig till audition. Tolv av dessa har fått uppdraget att spela Pippi, Tommy och Annika fram till slutet av augusti. Här kan du läsa mer om vår barnensemble.

Regissör & manus: Mikael Kallin
Koreograf: Paula Helander
Kostym och scenografi: Maria Häggqvist, Kim Bergqvist
Scenografi Villa Villekulla: Marit Törnqvist
Originalmusik: Georg Riedel, Jan Johansson
Musikbakgrunder/arrangering: Emil Nilsson
Producent & koordinator: Lisa Imander
Ljussättning: Lumination
Animationer: Sebastian Kihlstrand
Koordinator för barnensemblen: Rebecca Hamilton
Barnensembleansvarig: Lisa Sjöström, Alice Sandborg Schmidt
Ljudtekniker:  Lina Westbergh, Johan Arrhenius, Joakim Alfvén och Viktor Sandström
Medverkande: Läs mer om vår barnensemble här.