Pippi flyttar in spelas av en barnensemble vid Villa Villekulla och här får vi uppleva Tommy och Annikas första möte med Pippi Långstrump. Ett möte som blir till en storslagen och episk föreställning hos oss! Föreställningen är ca 25 minuter lång.

Entrébiljett och teaterbiljett krävs

Du behöver ha en teaterbiljett till föreställningen samt en giltig entrébiljett eller årskort. Det finns ett begränsat antal platser till föreställningen, så vi rekommenderar att förboka plats i samband med köp av entrébiljett.

Pippi flyttar in

Scen: Villa Villekulla

Idag:

11:30

13:30

15:00

Se hela filmen

Pippi flyttar in – Trailer

Upplev Tommy och Annikas första möte med Pippi Långstrump

Pippi flyttar in bygger på Astrid Lindgrens allra första berättelse om Pippi Långstrump. Berättelsen kom till 1941 när Astrids 7-åriga dotter Karin var sjuk i lunginflammation och bad sin mamma berätta för henne om Pippi Långstrump. Den antogs några år senare av förlaget Rabén & Sjögren och publicerades 1945.

Det är kontrasterna i det första mötet, när två världar möts – Tommys och Annikas traditionella livssituation mot det okonventionella och fria hos Pippi som vi vill gestalta. Och så fort du ställer Pippi på en scen, sker saker utöver det förväntade, vilda vidunderliga saker!

Mikael Kallin – Konstnärlig ledare och regissör

– Vår uppsättning ska ge publiken en helt ny möjlighet att tillsammans och på nytt möta en välkänd, omsjungen och väldigt stark flicka. Pippi är såklart så mycket mer än en excentrisk figur i starka färger. Hon är Astrid Lindgrens påhitt, en gåva till dottern Karin, och till alla andra barn, faktiskt till alla som en gång varit ett barn, säger Mikael Kallin, konstnärlig ledare och regissör på Junibacken.


Av: Astrid Lindgren
Manus och regi:
 
Mikael Kallin
Medverkande: 
Junibackens barnensemble
Koreograf: 
Paula Helander
Scenografi, attribut och kostym:
Maria Häggqvist och Kim Bergqvist
Arrangemang/musikproduktion: 
Emil Nilsson
Ljudtekniker: 
Johan Arrhenius, Joakim Alfvén och Scott Isitt
Barnensemblekoordinator: Elvira Eberfors
Barnensembleansvariga: 
Emelie Camsjö, Nadine Holmberg och Johan Arrhenius
Scenografi Villa Villekulla
: Marit Törnqvist
Ljussättning: 
Jonas Holst/Lumination
Kostym:
Vanja Lindberg
Peruk:
Smink och perukmakarn
Originalmusik: 
Georg Riedel och Jan Johansson