En ny värld av hyss på Junibacken!

Håll hårt i sågen! Den 1 juni flyger täljgubbarna och Almas blå skrivbok öppnas för en ny värld full av hyss!  
 
Det är bra att vara på hyss-humör i vår lekfulla utställning ”Eeemil – Snickerboa hopp fallera”. Hitta rätt i vedlabyrinten, lek kurragömma (psst, det finns ett bra gömställe i mushålet) och kika på alla godsaker i matboden. Studsa runt på hyvelspån och tjuvkika in i snickarbänken. Och om en vuxen du känner försvunnit finns det gott om utkiksplatser… 

Eeemil – Snickerboa hopp fallera

Öppnar 1 juni

Far och flyg och ryk och ränn.

Tröttnar du på att vara inhaspad så finns det minst två sätt att rymma, vill du veta? Tänkte väl! Klättra över nässelhögen från snickerboa till matboa eller så tar du vägen via skorstenen… 

Emil fyller 60 år!

2023 fyller Emil i Lönneberga 60 år. Det uppmärksammar vi bl.a med denna utställning. En ledstjärna i arbetet med utställningen har varit Astrid Lindgrens manifest ”För barns rätt att vara barn och för barns rätt att leka!”

Entrén till snickerboa hittar du via bokhandeln. Portalen är en bok och inte vilken bok som helst utan Almas blå skrivbok. Kliv in i en värld av hyss! 

Missa inte Emil-glassen!

I vår restaurang finns förutom dagens lunch både sockerdricka och exklusiv Emil-glass, smaskens! 

Hyss hittar man inte på, di bare blir. Och att det är ett hyss, det vet man inte förrän efteråt!

Utställningen är ett samarbete med ©Astrid Lindgren Company

Emils mamma skrev i den blå skrivboken så att hon fick värk i armen, och till sist var boken fullplitad både på längden och tvären.

sid. 38 "Nya hyss av Emil i Lönneberga" (1966)