Arbeta med Skapande skola

Vi erbjuder dels de skolprogram som går att läsa om under flikarna skola och förskola, men är även öppna för att skapa specialprogram utformade efter era specifika önskemål och pedagogisk inriktning.

I våras spökade det på Junibacken!

Ett exempel på ett sådant specialprogram är det vi genomförde tillsammans med Kunskapsskolan under våren 2023. Då samverkade Junibacken med Kunskapsskolan i ett s.k ”Skapande skola-projekt” om berättande, med spökhistorier i fokus!

Med utgångspunkt ur Astrid Lindgrens ”Skinn Skerping, det hemskaste spöket i Småland”, fick eleverna bl.a arbeta med boken och berättandet genom att dramatisera, lyssna, skriva, se pjäsen och prata med skådespelarna. Läs mer om Kunskapsskolans besök via denna artikel.

Låter det spännande? Vad roligt, varmt välkommen att via vårt kontaktformulär gör en bokningsförfrågan eller kontakta pedagogikansvarig Sara Danielsson på: pedagogik@junibacken.se

Jag har varit lärare länge, men det här är verkligen det roligaste projektet jag har gjort. Pedagogerna från Junibacken var verkligen duktiga och skapade spännande upplevelser för eleverna. Men det starkaste var nog känslan direkt när vi kom innanför dörrarna. Eleverna började prata om de olika karaktärerna de såg, att de hade läst böckerna när de var små. Det var som att de fick uppleva sin yngre barndom igen.

Tanja Derblom, svensklärare på Kunskapsskolan Täby