Vi smygstartar Read Hour

Den 8/9 kommer författaren Jujja Wieslander, författaren till böckerna om Mamma Mu och Kråkan till Junibacken. Det blir högläsning ur boken ”När Mamma Mu mötte Kråkan första gången” i Teaterladan klockan 13:00-13:30 (boka plats, begränsat antal platser) och sedan signering i Bokhandeln 13:30-14:30. Ingår i entrépriset. Varmt välkomna!

Vår bokhandel har fyllt på med massor av Mamma Mu och Kråkan böcker och prylar, ett stort urval av detta finns även i vår webshop!

Och missa inte att träffa Mamma Mu och Kråkan som besöker oss i huset den 8/9 samt delta i kråkjakten och tipspromenaden som pågår under våra Mamma Mu-veckor. Roliga priser finns att vinna!

Foto: Magnus Liam Karlsson

Högläsning och signering

Högläsning med Jujja Wieslander i Teaterladan. Efter väntar signering i Bokhandeln.

Idag:

Inga föreställningar

Foto av Jujja Wieslander

Det finns hos barn och många vuxna en stark längtan att få gå in i det fredade lekrummet. Att där få låtsas, tala med andra röster, prova andra kläder och skapa nya egna världar. I låtsasleken gestaltar barnet sin lust, sina undringar och sina rädslor. Leken och sagan är som teatern, litteraturen och all konst, människans sätt att förstå sig själv och sin omvärld. Med mina sagofigurer har jag försökt att skildra detta idoga och glada kunskapsinhämtande, barnens oförvägna prövande och övande.

Jujja Wieslander (citat lånat från Rabén & Sjögren)

Om Read Hour

Läsrörelsen är den samlande kraften i Sverige för Read Hour. Ett finskt initiativ som startades av Barn- och ungdomsstiftelsen 2019 med en stor läskunnighetskampanj som kulminerade på FN:s läskunnighetsdag den 8 september klockan 19:00 med en timmes gemensam läsning.