För regniga och soliga dagar

Här har vi samlat tips på böcker vi tycker om. Alla barn är olika, några vill läsa länge och andra vill ha korta berättelser med mycket bilder. Så ta åldersspannen som en fingervisning bara.

För barn 3-6 år (ungefär)

”Mina första träd/insekter/fåglar”

Emma Janssons vackra faktaböcker om naturen får ni inte missa. ”Mina första träd/insekter/fåglar” är ett lättsamt sätt att presentera fakta om naturen för barnet och samtidigt en fröjd för ögat.

”Här kommer glassbilen”

Glass och glassbilen hör sommaren till och därför måste vi tipsa om ”Här kommer glassbilen”. Det är en bok full med fakta och passar den yngre fordonsälskaren.

Saltkråkan

Riktigt varm sommarkänsla och skärgårdsstämning får man av Saltkråkan. De klassiska berättelserna från Astrid Lindgren finns nu som bilderböcker där Maria Nilsson Thore gjort de härliga bilderna.

Pippi Långstrump: Pyssla, måla & läs!

För barn från 3 år finns roligt pyssel med Pippi Långstrump! Här ryms rolig läsning, pyssel och målarsidor. En aktivitetsbok som räcker länge!

För barn från 6 år (ungefär)

”Kråkans vilda piratsommar”

Frida Nilssons ”Kråkans vilda piratsommar” är den fristående uppföljaren till debuten ”Kråkans otroliga liftarsemester”. Med väldigt fina illustrationer från Alexander Janson får vi åka med på ett galet och underhållande äventyr.

Musse & Helium: ”Den hemlighetsfulla världen”

Och nu är Camilla Brinck är tillbaka med ett nytt äventyr för syskonen Musse & Helium. ”Den hemlighetsfulla världen” tar oss med på ett nytt magiskt uppdrag. Böckerna passar barn 6-10 år ungefär och finns också som ljudsagor med ljudeffekter och specialskriven musik, det var faktiskt så det hela började – när ljudsagorna blev populära så kom böckerna till i efterhand och blev omåttligt populära även dem.