Från bokens ord och bild till teaterns repliker och scenografi

Berättarworkshop och teaterbesök. Årskurs 1-6. 

Om programmet

Vi tar oss an en bok och närgranskar den ur alla vinklar och vrår. Hur är den uppbyggd, hur låter den, hur har illustratören arbetat? Vi provar att berätta med olika dramaövningar och berättarverktyg. Sen ser vi föreställningen som bygger på den specifika boken i Teaterladan – från sida till scen! 

Med vår fantastiska ensemble spelar vi föreställningar som springer ur litteraturen. T.ex  Sagan om det röda äpplet av Jan Lööf och  Skinn Skerping, en spökhistoria återberättad av Astrid Lindgren. Men även nyare böcker, som  Dom som kallas vuxna  av Annica Hedin och Hanna Klinthage  återskapas som en monolog och självaste Pippi Långstrump får en ”prequel” i  Titta! Pippi!  (hur kom Pippi egentligen till Villa Villekulla?). 

I programmet  Från sida till scen!  finns hösten 2023 ovanstående böcker att välja på, då de ligger till grund för de pjäser som spelas. Exakt vilken bok och föreställning vi arbetar med sker i överenskommelse med pedagogikansvarig (återkoppling sker vid bokning). 

Praktisk information och pris

Programmet anpassas i innehåll och längd efter årskurs, ca 60-90 minuter.

Antal: Max 25 elever + två obligatoriska vuxna (fler vuxna är välkomna, se pris)

Priset inkluderar: Inträde till Junibacken, tillgång till våra lekmiljöer, en tur i Sagotåget samt möjlighet att se någon av våra övriga teaterföreställningar som spelas den dagen i mån av plats (anmäl intresse via bokningsformuläret).

Matsäcksrum: Ingår vid förfrågan (anmäl i formuläret).