Gittan och älgbrorsorna är tillbaka! En föreställning som passar alla de som precis som Gittan är sådana som INTE klättrar på tak. Även älgar, brorsor och vuxna är varmt välkomna! Och för all del, även de som klättrar på tak, såklart.

I sommar sätter Junibackens teater återigen upp en älskad favorit från tidigare säsonger. Vår iscensättning av Pija Lindenbaums underbara berättelse om Gittans älgbrorsor spelas utomhus på vår Trädgårdsscen och har premiär 19 juni. Föreställningen är ca 20 minuter lång.

Spelas hela sommaren på Junibackens Trädgårdsscen

Denna föreställning tar plats utomhus på Junibackens Trädgårdsscen måndag-fredag under hela sommaren. Ingen teaterbiljett behövs.

Föreställningen kan komma att ställas in vid otjänlig väderlek, såsom regn eller kraftig blåst, och vid dessa tillfällen så spelas istället föreställningen Bokstavsbageriet i Teaterladan, håll dig uppdaterad via kalendariet. Varmt välkomna!

Gittan och älgbrorsorna

Plats: Trädgårdsscenen. Ingång/utgång via Bokhandeln. Ingen teaterbiljett behövs. Se speltider i kalendariet.

Idag:

10.45

12.45

14.15

Efter bok av: Pija Lindenbaum
Manus och regi: Mikael Kallin
Medverkande: Matilda Bördin, Jonna Ljunggren, Sofia Pilesjö, David Krafft, Eric Rusch
Scenografi: Kim Bergqvist, Maria Häggqvist
Tillverkning: Håkan Sanchis
Kostym, rekvisita: Malin Pierre
Originalmusik: Emil Nilsson, Thomas Carleberg
Ljudtekniker: Benjamin Johansson, Nadja Tigerschiöld, Scott Isitt, Johan Arrhenius
Musikproduktion: Benjamin Johansson

Gittan och Älgbrorsorna bokomslag

Om Pija Lindenbaum

Pija Lindenbaum är en av vår tids största svenska bilderboksskapare. Hon är född och uppvuxen i Sundsvall och gick ut Konstfack 1979. Efter det har hon arbetat som tecknare, formgivare och författare och skapat en lång rad bilderbokssuccéer. Förmågan att hantera både text och bild på ett alldeles unikt sätt har blivit något av Pija Lindenbaums signum. Alltid i kombination med en stor portion humor och originalitet. Pija Lindenbaum höjer bilderbokens status med sina varmt uppskattade bilderböcker, samtidigt som hon förnyar och fördjupar bilderboken med sina berättelser.

Gittans förmåga att använda sin fantasi för att prova sig fram i livet – den förmågan tycker jag så mycket om att få iscensätta och gestalta som regissör. Hon resonerar sig fram, fullkomligt sann mot sig själv och med sin självständiga egenhet som referens när hon tolkar sin värld. Gittans värld! Jag älskar den!

– Mikael Kallin, konstnärlig ledare och regissör på Junibacken

Som en av landets absolut största barnteaterproducenter vill vi väcka lusten till läsning och eget skapande. Hos oss upplever många teater för första gången och vi är otroligt stolta över att ge barn och deras vuxna en upplevelse som inspirerar till att vilja se mer och utforska teater genom olika berättarformat

– Kajsa Medin Hansen, vd på Junibacken