Välkommen till Junibacken i Stockholm på ett magiskt påsklov! Vi bjuder på teaterföreställningar varje dag, lekfulla utställningar, avgångar med Sagotåget varje minut och mängder av påskaktiviteter. Påsklovet på Junibacken pågår 25 mars – 7 april.

Kom utklädd och få en gåva

Alla barn som besöker Junibacken utklädda under påsklovsperioden får en liten gåva hos oss. Påskkärring, hare, kyckling eller något annat påskinspirerat – det finns plats för alla tolkningar av påsken. Låt kreativiteten flöda och fyll Junibacken med vårig påskstämning!

Teater varje dag

Upplev sagolik teater för hela familjen! I kalendariet hittar du alla teaterföreställningar som spelas under veckorna.

Den fartfyllda teatern Aja baja, Alfons Åberg spelas i Salongen utvalda dagar under påsklovet. Detta är en av Junibackens kortaste föreställningar genom tiderna, knappt tio minuter, men under den tiden hinner Alfons både bygga en helikopter och landa i djungeln! Ingen förbokad teaterbiljett behövs.

Förutom teatern med Alfons Åberg kommer du under påsklovsperioden hitta fler föreställningar såsom Pippi flyttar in och Bokstavsbageriet, till dessa teatrar behöver du förboka teaterbiljett.

Äggstra äggstra i Paviljongen

Under påsklovet ska vi tillsammans förvandla Blåkulla till en hönsgård! Vi klipper, klistrar och gör sprattelhöns, gullefjunkycklingar och tuppar som gal. Låt din kreation stanna kvar på Blåkulla eller ta med den hem.

Sagotåget avgår varje minut

En tur med det magiska Sagotåget ingår i entrébiljetten och här möter du Madicken, Emil i Lönneberga, Karlsson på taket och de andra karaktärerna i Astrid Lindgrens böcker. En förtrollande resa mellan svensk sagosommar och rytande Karmafall. Vackert, spännande och lite sorgligt, precis som det ska vara!

Upplev Sveriges största Muminlekplats

I trädgården, Junibackens lekplats kan du åka rutschkana från det sex meter höga Muminhuset, leka i jättesnäckan, åka på undervattensäventyr med Haffsårkestern, gå på styltor tillsammans med Snusmumriken och ta en fika med Muminmamman och Muminpappan. Och du, om du vågar så kan du smyga tätt inpå Mårran… Ingår i entréavgiften, utgång till lekplatsen via bokhandeln. © Moomin Characters™ 

Påsklov på Junibacken
Påsklov på Junibacken