Monstret och människorna – en musikal

Spelperioden för Monstret och människorna är slut. 

“Om alla bara kunde sluta vara rädda.”

Mysrysig afton för hela familjen

Om att bli ett monster på sin nionde födelsedag. Och om att vara modig, fast man egentligen inte vågar.

Junibackens nyskrivna musikal är baserad på Mats Strandbergs och Sofia Falkenhems bokserie om Monstret Frank. Föreställningen vänder sig till barn från 5 år och deras närstående vuxna.

Berättelsen tar sin början på Franks nioårsdag då något händer som förändrar hans liv. Grannen Alices hund Uffe blir så uppspelt att han råkar bita Frank i handen, och snart börjar Frank drömma mystiska drömmar…

Dramatisering & sångtexter: Mikael Kallin

Musik: Emil Nilsson

Biljetter till musikalen kostar 240 kr/st och alla betalar barnpris, dessutom bjuder vi på inträdet till Junibacken samma dag som musikalbesöket görs. Vill man åka Sagotåget löser man separat tågbiljett i entrékassorna.

Vi vill göra dig uppmärksam på att inte köpa biljetter från andra leverantörer än Ticketmaster, Kulan eller direkt från oss på Junibacken. Vi har inte möjlighet att garantera eller kontrollera om biljetter köpta utanför dessa aktörer är äkta.

Lyssna på “Träng undan skuggorna” 🎵🎵

Obs! Inga insläpp till Salongen efter föreställningens början.

Sagt om föreställningen:

“Det var någonting speciellt med den här föreställningen. Den tog ungarna på allvar. Ni vågade “hänga på tonerna” och litade på publiken. Nu är det Junibacken vi pratar om och då vet alla att det är högsta kvalitet. Men ändå så vill jag lyfta Emil Nilssons musik. För helskotta! Det är ju världsklass!!”  Martin Widmark 

 

”OM ni har möjlighet att ta med era barn och gå och se det här så tycker jag verkligen, verkligen, verkligen att ni ska försöka göra det. (Och om ni inte har barn så låna ett, eller bara skit i barnen och gå själva.) Det är en mjuk och mörk och sorglig och svinrolig och annorlunda historia om att vara annorlunda. Att jag fick se den här med min unge och att vi båda två blev så tagna att vi hade svårt att uttrycka oss i ordentliga meningar efteråt var ett vidunderligt litet äventyr för mig.”  Fredrik Backman

Produktion

Dramatisering, regi & sångtexter: Mikael Kallin
Kompositör, arrangering & musikproduktion: Emil Nilsson
Producent/koordinator: Lisa Imander
Scenografi & kostym: Maria Häggqvist & Kim Bergqvist
Skräddare: Vanja Lindberg
Koreograf: Catharina Allvin
Scenografisnickerier: Håkan Sanchis
Rekvisita & måleri: Malin Pierre
Teknikleverantör: Lumination
Ljusdesign: Jocke Fjelldal
Ljud: Anders Åberg
Animationer: TTV (Joakim Jarlsén & Martin Åberg)
Ljuddesign: Åsa Jacobsson
Stämarrangemang “Som en flock”: Maria Olofsson
Mastering: Håkan Åkesson
Musikmix: Daniel Johansson

Ensemble

Madeléne Evertsson: Frank & Monstret Frank
David Krafft: Kryger, Pica, Pappa
Emmelie Rosenberg: Magnolia
Anna Gunnarson: Alice, Uva-Lisa, Mamma, Svarta Madam

Läs mer om vår ensemble här.

På Junibacken tar vi barn och kultur på allvar. Genom kulturen vill vi inspirera, väcka känslor och uppmuntra kreativitet. Vi skapar alla våra uppsättningar själva och i huset finns regissör, kompositör, ateljé och egen ensemble. Vår teaterverksamhet har alltid haft en central roll i huset och med vår nya utbyggnad, Salongen, kan vi äntligen erbjuda våra besökare en komplett helaftonsproduktion.

Junibacken vill också fortsätta inspirera och stimulera små och stora i Astrid Lindgrens anda. Och Mats för Astrids berättartradition vidare, han säger:

”…Astrid har varit en stor inspiration för mina barnböcker. Framför allt beundrar jag hennes sätt att låta vemodet ta lika mycket plats som humorn och spänningen. Som barn hittade jag styrka i hennes berättelser. Hon lärde mig om att vara modig, fast man egentligen inte törs.”

Mats Strandberg fick sitt stora genombrott med världssuccén Engelsforstrilogin (CirkelnEld och Nyckeln) som han skrev tillsammans med Sara Bergmark Elfgren. Den första delen nominerades till Augustpriset och hyllades av en enig kritikerkår. 2015 kom Mats första skräckroman, Färjan, som 2017 följdes av romanen Hemmet. 2016 kom den första delen i hans egna barnboksserie om monstret Frank, illustrerad av Sofia Falkenhem. Monstret i natten, som hyllades av kritiker och läsare, följdes av Monstret på cirkusen och den tredje och sista delen, Monstret och människorna.

Vill du boka Monstret och människorna som skolmusikal?

Läs mer här >>.

Mikael_690

"Att iscensätta och tonsätta böckerna om Frank är utmanande, spännande och läskigt, precis lika spännande som det är att ta del av den värld som Mats och Sofia skapat kring Monstret Frank. Vi i det konstnärliga teamet slås dessutom av att ju djupare vi kommer i materialet desto fler dimensioner får det. Musikalen kommer skildra både samtiden och dåtiden, hur motsättningar skapas och hur populistiska strömningar följer efter – utan att skriva någon på näsan.”

Mikael Kallin
Konstnärlig ledare och regissör

Jessica Almenäs med sällskap.

Jessica Almenäs med sällskap.

Jenny Alversjö med barn.

Jenny Alversjö med barn.

Sofia Falkenhem, Mats Strandberg, Kajsa Medin Hansen.

Sofia Falkenhem, Mats Strandberg & Kajsa Medin Hansen.

Levan Akin, Sofia Falkenhem & Mats Strandberg.

Levan Akin, Sofia Falkenhem & Mats Strandberg.

Oscar och Walther Kylberg.

Oscar och Walther Kylberg.

Josefine Sundström med barn.

Josefine Sundström med barn.

Magnus Uggla & Marie Wallenberg Olsson.

Magnus Uggla & Marie Wallenberg Olsson.