Välkommen på ett sportigt sportlov på Junibacken, hos oss är det öppet hela lovet. Gör dig redo för att rida på Lilla Gubben, springa i det gröna hjulet och åka obegränsat i rutschkanorna!

Sporta loss alla sinnen på Junibacken!

Visst går det finfint att sporta även på Junibacken! Du är varmt välkommen till oss för teater, utställningar och testa alla olika sätt som det går att aktivera sig på här. Det gäller även dig som anser dig vara vuxen! Junibacken är öppet varje dag och bjuder bland annat på teaterföreställningar alla dagar under vecka 9.

Glöm inte hjärngympan!

Junibackens bokhandel är Sveriges största barnbokhandel. Här finns det gott om lästips för spännande och mysiga sportlovskvällar och en läshörna där du gärna får sträcka på benen. Bokhandeln går fint att besöka även utan entrébiljett.

Pyssel och bokstavsjakt med LasseMaja och bröderna Bacon

I Paviljongen väntar klurigt pyssel för den lilla detektiven. Missa inte heller bokstavsjakten genom huset, bröderna Bacon har placerat ut bokstäver som de behöver hjälp att hitta. En liten vinst väntar den som tar sig igenom jakten och löser bokstavsmysteriet!

Tut tut, Sagotåget avgår varje minut

En tur med Sagotåget väcker nya och nostalgiska minnen. Här möter du Madicken, Emil, Karlsson och de andra på en förtrollande resa mellan svensk sagosommar och rytande Karmafall. Vackert, spännande och lite sorgligt – precis som det ska vara. Att åka Sagotåget tar ungefär 15 minuter och för att det ska vara roligt för alla åker barn och vuxna tillsammans.