Lek i utställningarna, åk Sagotåget och upplev teater under hela jullovet. Missa inte heller att skapa ditt eget julgranspynt. Välkommen till ett Junibacken i full juleskrud!

Skapa ditt julgranspynt

I Paviljongen finns material så att du kan skapa ditt eget julgranspynt att antingen ta med hem eller hänga upp i den stora julgranen som står mitt i rummet. Här kan du också dela med dig av ditt bästa boktips eller ta del av andras.

Teater för alla!

Alla dagar på jullovet spelas föreställningen Pippi flyttar in där vi får uppleva Tommy och Annikas första möte med Pippi Långstrump.

Några utvalda dagar spelas också Titta! Pippi! som är ett nytt babydrama för våra yngsta besökare. Vi får följa Pippi från att hennes pappa blåst i sjön, ut på böljande hav och på Lilla Gubbens rygg på vägen mot Villa Villekulla. Det blir en fascinerande och fängslande stund för såväl det lilla barnet som för dig som vuxen.

För de lite äldre barnen (från fem år) blir det rys med föreställningen Skinn Skerping – hemskast av alla spöken i Småland. Föreställningen är baserad på Astrid Lindgrens novell med samma titel. Det blir både hemskt och härligt – precis som en riktigt bra spökberättelse ska vara!