Junibackens barnensemble

Märta

Märta är 11 år och älskar att jobba på Junibacken. Att stå på scenen är något av det bästa hon vet. ”Att se publiken och höra applåderna, det är livet” säger Märta. Rollen som Annika är Märtas första, men hon har stor erfarenhet från att uppträda och tävla med sin dansgrupp. Hon gillar även att ställa upp i olika street battles. Hon dansar inte bara när hon är på scenen utan överallt och hela tiden. När Märta väl bestämt sig finns det inget som stoppar henne…

Ebba Lo

Ebba Lo är 11 år och älskar allt som har med musikal att göra. Ända sedan hon var liten har hon gjort minishower, med både sång, dans och teater. På fritiden går hon på dans, teater, kör och spelar gitarr! “Jag vill göra allt! “ säger hon. I skolan har hon särskild teaterinriktning. Ebba Lo har bland annat gjort en låt och video med sin pappa och syster, som visats i TV. Hon har också medverkat i radioteater och gjort VoiceOver till reklam. Men musikal är ändå det roligaste hon vet. “Det bästa med Junibacken-jobbet är alla vänner! Vi är som en stor familj! “ säger hon och ler. “Alla har sin egen tolkning av sin roll! Det gör det roligare att spela! “ Ebba Lo tar nu plats  på scen som lydiga Annika, som visar sig busigare än man tror. 

Tuva

Tuva föddes i England och flyttade till Sverige när hon var fyra år, varpå hon började agera i reklamfilmer och göra engelska voice-overs. Tuva är elva år, och med två äldre systrar inom teater och musik har hon uppträtt i olika sammanhang så länge hon kan minnas. På fritiden dansar hon street dance och showjazz, och även stora delar av vardagen utspelas på scen i hennes “vanliga” skola Nacka Musikklasser. Att spela Annika i Pippi flyttar in på Junibacken tycker hon har varit det roligaste uppdraget hittills!

Vidar

Vidar har stor vana av att sjunga, han gör det hela tiden i skolan där musik är en del av utbildningen. Han är elva år och har uppträtt framför publik många gånger. Förutom att sjunga kan han spela trummor och piano. På fritiden rider han och sysslar dessutom med friidrott. Han spelar rollen som Tommy och tycker det ska bli jättespännande att jobba som skådespelare. Vidar är så glad över att få tillbringa sommaren med världens bästa Junibackengäng!

Isak

Isak har varit med i flera musikaler på stora scener i Stockholm och har till och med sjungit solo framför musikalpublik. Han är tolv år och har både haft en roll i en film och varit statist tillsammans med sin tvillingbror, Hugo, som också spelar Tommy i föreställningen på Junibacken. Han går i musikklass och sjunger därför mycket och ofta. Han tävlar i skidåkning och spelar trombon i en orkester. Att jobba på Junibacken tycker Isak är jättekul, “alla är så snälla här!” säger han, “det är roligt att spela Tommy för han är egentligen riktigt busig och det gillar jag”.

Wilmer

Älskar glass! Finns inga dåliga glassdagar, spelar ingen som helst roll att det är minusgrader. Förutom glass tycker Wilmer om teater och har spelat på "Miniteatern" i drygt 6 år och uppträtt för publik många gånger. Wilmer har också stått framför kameran flera gånger, bland annat i en stor tv-produktion för japansk tv och i SVT:s  Luciaproduktion. Wilmer spelar också gitarr och tycker om att sjunga och dansa. Ett annat stort intresse är att spela fotboll och att umgås med kompisar. Att spela rollen som Tommy på Junibacken är det roligaste Wilmer gjort. ”Teater ger en känsla av frihet, och så har vi kul ihop när vi spelar”, säger Wilmer. Största drömmen är att stå på Dramaten, och att bli fotbollsproffs!

Oliver

Oliver har älskat att sjunga ända sedan han var väldigt liten – inte minst Astrid Lindgrens barnvisor. Han älskar musik och går i Adolf Fredriks musikklasser, där han även ingår i Adolf Fredriks Gosskör. Alla körkonserter har gjort Oliver van att stå på scen, men att kombinera sång, dans och skådespeleri är en ny och rolig utmaning, tycker Oliver. På fritiden spelar Oliver mest trummor och fotboll. Han har även grönt bälte i karate.

Erik

Musikal är Eriks liv. Han dansar, sjunger och spelar teater nästan hela tiden, både i skolan och på fritiden. I skolan spelar han dessutom instrument. Han går musikallinje utanför skolan och har uppträtt på flera scener runt om i Stockholm. Erik är tolv år och förutom att stå på scen tycker han mycket om att laga mat! Erik tycker att Junibacken är en underbar plats att jobba på, “där sprids så mycket glädje och det är jättekul att spela Tommy. Jag tycker alla ska se på den här föreställningen, och det säger jag inte bara för att jag är med…!”

Alva

Alva är tio år gammal och älskar att sjunga. Hon går på både teater och dans på fritiden och går i musikklass i skolan. Hon spelar flöjt och dessutom fotboll! Teater har hon sysslat med i fem år, så hon har mycket erfarenhet av att stå på scen. Nu intar Alva scenen Villa Villekulla på Junibacken i rollen som Pippi Långstrump, “ det är världens roligaste sommarjobb!” säger Alva.

Lilly

Lilly älskar att spela teater och sjunga, förstås! Det var därför hon sökte till rollen som Pippi. Hon är tolv år och är inte det minsta rädd för att stå på scen, det gör hon ofta genom skolan där hon går i musikklass. Teater ägnar hon sig åt på fritiden, och så tycker hon det är väldigt rolig att dansa och rita. Att ta sig an rollen som Pippi blir en rolig utmaning!

Alexia

Alexia är elva år gammal och har stått på scen sedan hon var två år. Hon har bland annat varit med i musikvideor, radioprogram, tv-serier och reklam.Alexia älskar att dansa, sjunga och spela teater och det gör hon varje dag efter skolan då hon går i showskolan. När hon inte dansar går hon på boxning för att hålla igång. Att vara med i Junibackens barnensemble är en dröm som gått i uppfyllelse! 

Kimberly

Kimberly har redan hunnit med tre stora musikalroller. Nu är det dags för Pippi flyttar in, där hon spelar Annika. Kimberly fick sin första stora musikalroll när hon var 6 år. Hon gjorde debut i Peter Pan och Kapen Krok på Intiman. Där hon spelade Slightly, ett av de borttappade barnen. Efter det blev hon erbjuden rollen som Gretel, ett av Von Trapp barnen i musikalen Sound of music på Intiman. Kimberly fick även en roll förra sommaren i musikalen Ronja Rövardotter på Teatergläntan i Falkenberg. På fritiden har Kimberly åkt konståkning på hög nivå sedan 3-års åldern. Men nu har sången och dansen tagit över helt. Kimberly har blivit antagen till Musikallinjen intensiv på Base 23. Här sjunger hon, dansar och spelar teater 6 pass/vecka. Hon har blivit uttagen och ingår nu i Helges Allstars. När tiden räcker till medverkar Kimberly även i film, tv och reklamsammanhang.

Viva

Viva är tio år och har både stått på scen, framför kameran och varit med i radio. Utöver skolan går hon musikallinje där hon sjunger med sångpedagog, går på teater och dansar. När hon inte förbereder sig för att bli musikalartist går hon på fotboll och tränar kampsport, och så har hon en egen Youtubekanal!

Nouveline

Nouveline är tio år och älskar teater, film och att vara skådespelare. På fritiden spelar hon bland annat basket och fotboll - och teater förstås! Hon älskar hundar och hästar och varje år är hon med och springer Midnattsloppet. Nouveline har varit barnlucia i tv och synts både i reklam och tv-program. Att spela Pippi Långstrump på Junibacken tycker Nouveline ska bli jätteroligt, “Det är en drömroll!” säger hon.

Nathalie

Nathalie har älskat att dansa och sjunga ända sedan hon lärde sig gå. När hon var tre brukade hon i utklädnad och med stark stämma sjunga “Euphoria” för alla som ville lyssna! Idag är hon nio år och det är första gången Nathalie står på en riktig scen i en roll hon har sökt. Förutom att sjunga och dansa tycker hon om gymnastik och att läsa böcker. Att få spela Annika tycker Nathalie ska bli jättekul och spännande, men såklart är det nervöst också!