Junibackens barnensemble

Signe

Jag heter Signe och är 11 år. Jag har två föräldrar, en lillebror och en storasyster. När jag inte går i skolan gillar jag att spela Tv-spel, titta på film och vara med kompisar. Jag spelar slagverk och det är jätteroligt. Jag uppträder ofta på scen med min skola; Adolf Fredriks Musikklasser, där jag också är medlem i Adolf Fredriks flickkör som är representationskör för skolan. De bästa maträtterna jag vet är nog sushi, nudelsoppa och pappas fisksoppa. Favoritfärg: gul. Jag har inget husdjur men jag skulle jättegärna vilja ha en hund. Jag är ofta en väldigt glad tjej, bland det roligaste som finns är att få sjunga, dansa och spela teater som Annika på Junibacken.

Kiana

Kiana är 12 år gammal och älskar att sjunga, dansa och spela teater. När hon var 3 år gammal var det hennes dröm att spela Pippi när hon blev äldre, och nu har den drömmen gått i uppfyllelse. Kiana älskar att spela Pippi på Junibacken. Det är även hennes första huvudroll i en teater. Kiana har varit med i Supershowen 2016 på SVT Barnkanalen, och en av de 23 barnen som blev utvald till Matildamusikalen på Malmö Opera. Kiana går i årskurs 6 på Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm. På fritiden dansar hon mycket, spelar teater, sjunger, och älskar att hänga med kompisar! I framtiden vill hon bli musikalartist! 

Ebba Lo

Ebba Lo är 11 år och älskar allt som har med musikal att göra. Ända sedan hon var liten har hon gjort minishower, med både sång, dans och teater. På fritiden går hon på dans, teater, kör och spelar gitarr! “Jag vill göra allt! “ säger hon. I skolan har hon särskild teaterinriktning. Ebba Lo har bland annat gjort en låt och video med sin pappa och syster, som visats i TV. Hon har också medverkat i radioteater och gjort VoiceOver till reklam. Men musikal är ändå det roligaste hon vet. “Det bästa med Junibacken-jobbet är alla vänner! Vi är som en stor familj! “ säger hon och ler. “Alla har sin egen tolkning av sin roll! Det gör det roligare att spela! “ Ebba Lo tar nu plats  på scen som lydiga Annika, som visar sig busigare än man tror. 

Nouveline

Nouveline är tio år och älskar teater, film och att vara skådespelare. På fritiden spelar hon bland annat basket och fotboll - och teater förstås! Hon älskar hundar och hästar och varje år är hon med och springer Midnattsloppet. Nouveline har varit barnlucia i tv och synts både i reklam och tv-program. Att spela Pippi Långstrump på Junibacken tycker Nouveline ska bli jätteroligt, “Det är en drömroll!” säger hon.

Arwin

Jag är en 11 åring kille som är väldigt intresserad av teater, sång och dans. Jag går på Kulturama, musikallinjen vilket jag trivs fantastisk bra med.
Tommy är inte min första roll utan jag har varit med både i film och teater. Jag har spelat Klas i föreställningen Glasblåsarnas barn och kommer vara vem i den nya filmatiseringen av Ture Sventon som visas på TV 4 och Cmore senare under hösten.

Märta

Märta är 11 år och älskar att jobba på Junibacken. Att stå på scenen är något av det bästa hon vet. ”Att se publiken och höra applåderna, det är livet” säger Märta. Rollen som Annika är Märtas första, men hon har stor erfarenhet från att uppträda och tävla med sin dansgrupp. Hon gillar även att ställa upp i olika street battles. Hon dansar inte bara när hon är på scenen utan överallt och hela tiden. När Märta väl bestämt sig finns det inget som stoppar henne…

Wilmer

Älskar glass! Finns inga dåliga glassdagar, spelar ingen som helst roll att det är minusgrader. Förutom glass tycker Wilmer om teater och har spelat på "Miniteatern" i drygt 6 år och uppträtt för publik många gånger. Wilmer har också stått framför kameran flera gånger, bland annat i en stor tv-produktion för japansk tv och i SVT:s  Luciaproduktion. Wilmer spelar också gitarr och tycker om att sjunga och dansa. Ett annat stort intresse är att spela fotboll och att umgås med kompisar. Att spela rollen som Tommy på Junibacken är det roligaste Wilmer gjort. ”Teater ger en känsla av frihet, och så har vi kul ihop när vi spelar”, säger Wilmer. Största drömmen är att stå på Dramaten, och att bli fotbollsproffs!

Alva

Alva är tio år gammal och älskar att sjunga. Hon går på både teater och dans på fritiden och går i musikklass i skolan. Hon spelar flöjt och dessutom fotboll! Teater har hon sysslat med i fem år, så hon har mycket erfarenhet av att stå på scen. Nu intar Alva scenen Villa Villekulla på Junibacken i rollen som Pippi Långstrump, “ det är världens roligaste sommarjobb!” säger Alva.

Oliver

Oliver har älskat att sjunga ända sedan han var väldigt liten – inte minst Astrid Lindgrens barnvisor. Han älskar musik och går i Adolf Fredriks musikklasser, där han även ingår i Adolf Fredriks Gosskör. Alla körkonserter har gjort Oliver van att stå på scen, men att kombinera sång, dans och skådespeleri är en ny och rolig utmaning, tycker Oliver. På fritiden spelar Oliver mest trummor och fotboll. Han har även grönt bälte i karate.

Olle

Olle är 12 år och går i Nacka musikklasser. Hans absolut största intresse är sång och dans och på fritiden går han på musikallinje där han sjunger, spelar teater och dansar allt från balett till steppdans. Han har också spelat fiol sedan han var 4 år. Blir det tid över spelar han gärna spel på datorn. 
Olle har redan haft roller i flera musikaler och teaterpjäser. Att få stå på scen på Junibacken tycker Olle verkligen är bästa sommarjobbet eftersom hans högsta dröm är att bli skådespelare eller musikalartist. Men först hoppas han att det blir skratt och applåder och en massa kul med publiken och skådespelarkompisarna hela sommaren!

Alexia

Alexia är elva år gammal och har stått på scen sedan hon var två år. Hon har bland annat varit med i musikvideor, radioprogram, tv-serier och reklam.Alexia älskar att dansa, sjunga och spela teater och det gör hon varje dag efter skolan då hon går i showskolan. När hon inte dansar går hon på boxning för att hålla igång. Att vara med i Junibackens barnensemble är en dröm som gått i uppfyllelse! 

Kimberly

Kimberly har redan hunnit med tre stora musikalroller. Nu är det dags för Pippi flyttar in, där hon spelar Annika. Kimberly fick sin första stora musikalroll när hon var 6 år. Hon gjorde debut i Peter Pan och Kapen Krok på Intiman. Där hon spelade Slightly, ett av de borttappade barnen. Efter det blev hon erbjuden rollen som Gretel, ett av Von Trapp barnen i musikalen Sound of music på Intiman. Kimberly fick även en roll förra sommaren i musikalen Ronja Rövardotter på Teatergläntan i Falkenberg. På fritiden har Kimberly åkt konståkning på hög nivå sedan 3-års åldern. Men nu har sången och dansen tagit över helt. Kimberly har blivit antagen till Musikallinjen intensiv på Base 23. Här sjunger hon, dansar och spelar teater 6 pass/vecka. Hon har blivit uttagen och ingår nu i Helges Allstars. När tiden räcker till medverkar Kimberly även i film, tv och reklamsammanhang.

Tuva

Tuva föddes i England och flyttade till Sverige när hon var fyra år, varpå hon började agera i reklamfilmer och göra engelska voice-overs. Tuva är elva år, och med två äldre systrar inom teater och musik har hon uppträtt i olika sammanhang så länge hon kan minnas. På fritiden dansar hon street dance och showjazz, och även stora delar av vardagen utspelas på scen i hennes “vanliga” skola Nacka Musikklasser. Att spela Annika i Pippi flyttar in på Junibacken tycker hon har varit det roligaste uppdraget hittills!