Junibackens barnensemble

För första gången någonsin har vi rekryterat en egen barnensemble. I slutet av mars började vi söka efter barnskådespelare. Intresset var väldigt stort och en helg i april träffade vårt konstnärliga team alla de runt 200 barn som sökt sig till audition. Tolv av dessa har fått uppdraget att spela Pippi, Tommy och Annika.

Hugo

Hugo älskar att spela teater och har faktiskt spelat en karaktär av Astrid Lindgren tidigare! Den gången spelade han Emil framför stor publik då han både sjöng solo och gjorde hyss, så att spela Tommy kommer inte vara det minsta svårt. Han är tolv år och är tvillingbror till Isak som också spelar Tommy i ‘Pippi flyttar in’. Förutom att spela Emil har han varit med i reklamfilm och varit statist. Han sjunger hela tiden, mycket genom skolan där han går musikklass. Han spelar dessutom saxofon i en orkester och tävlar i skidåkning.”Det känns underbart att jobba på Junibacken” säger Hugo “man behandlas med respekt. Jag tror att innerst inne är Tommy busig, som jag.”

Vidar

Vidar har stor vana av att sjunga, han gör det hela tiden i skolan där musik är en del av utbildningen. Han är elva år och har uppträtt framför publik många gånger. Förutom att sjunga kan han spela trummor och piano. På fritiden rider han och sysslar dessutom med friidrott. Han spelar rollen som Tommy och tycker det ska bli jättespännande att sommarjobba som skådespelare. Vidar är så glad över att få tillbringa sommaren med världens bästa Junibackengäng!

Lilly

Lilly älskar att spela teater och sjunga, förstås! Det var därför hon sökte till rollen som Pippi. Hon är tolv år och är inte det minsta rädd för att stå på scen, det gör hon ofta genom skolan där hon går i musikklass. Teater ägnar hon sig åt på fritiden, och så tycker hon det är väldigt rolig att dansa och rita. Att ta sig an rollen som Pippi blir en rolig utmaning!

Junes

Junes är tio år och har mycket erfarenhet av teater, dans och sång från sin skola där hon går i musikalklass. Hon sökte sig dit eftersom just teater, dans och sång är några av hennes största intressen. Förutom att stå på scen tycker hon om djur och att hänga med sina vänner. Hon spelar dataspel också, och gör sitt eget slajm! I föreställningen ‘Pippi flyttar in’ spelar hon rollen som Annika, en av Pippis nya vänner.

Isak

Isak har varit med i flera musikaler på stora scener i Stockholm och har till och med sjungit solo framför musikalpublik. Han är tolv år och har både haft en roll i en film och varit statist tillsammans med sin tvillingbror, Hugo, som också spelar Tommy i föreställningen på Junibacken. Han går i musikklass och sjunger därför mycket och ofta. Han tävlar i skidåkning och spelar trombon i en orkester. Att jobba på Junibacken tycker Isak är jättekul, “alla är så snälla här!” säger han, “det är roligt att spela Tommy för han är egentligen riktigt busig och det gillar jag”.

Lykke

Lykke har dansat sedan hon var två år gammal. Nu är hon elva år och går på musikallinje i skolan. Hon tävlar i hiphop och älskar att stå på scen; att sjunga och dansa får henne att glänsa! Förutom all dans och sång går hon på fotboll OCH spelar tennis. Lykke tycker det ska bli så roligt att ägna sommaren åt att göra någon hon tycker så mycket om, med nya spännande människor. “Alla skådespelarna är snälla och vi har jättekul ihop i vårt gäng, alla runt omkring mig är så duktiga!” säger Lykke, “att spela Annika känns kul då vi är lite lika och det gör att det är lätt att spela henne. Skulle Annika vara en riktig person skulle jag gärna blivit vän med henne!”

Erik

Musikal är Eriks liv. Han dansar, sjunger och spelar teater nästan hela tiden, både i skolan och på fritiden. I skolan spelar han dessutom instrument. Han går musikallinje utanför skolan och har uppträtt på flera scener runt om i Stockholm. Erik är tolv år och förutom att stå på scen tycker han mycket om att laga mat! Erik tycker att Junibacken är en underbar plats att jobba på, “där sprids så mycket glädje och det är jättekul att spela Tommy. Jag tycker alla ska se på den här föreställningen, och det säger jag inte bara för att jag är med…!”

Alva

Alva är tio år gammal och älskar att sjunga. Hon går på både teater och dans på fritiden och går i musikklass i skolan. Hon spelar flöjt och dessutom fotboll! Teater har hon sysslat med i fem år, så hon har mycket erfarenhet av att stå på scen. Nu intar Alva scenen Villa Villekulla på Junibacken i rollen som Pippi Långstrump, “ det är världens roligaste sommarjobb!” säger Alva.

Viva

Viva är tio år och har både stått på scen, framför kameran och varit med i radio. Utöver skolan går hon musikallinje där hon sjunger med sångpedagog, går på teater och dansar. När hon inte förbereder sig för att bli musikalartist går hon på fotboll och tränar kampsport, och så har hon en egen Youtubekanal! När hon står på scen på Junibacken spelar hon den fina och försiktiga Annika, som dock visar sig vara ganska busig...

Nouveline

Nouveline är tio år och älskar teater, film och att vara skådespelare. På fritiden spelar hon bland annat basket och fotboll - och teater förstås! Hon älskar hundar och hästar och varje år är hon med och springer Midnattsloppet. Nouveline har varit barnlucia i tv och synts både i reklam och tv-program. Att spela Pippi Långstrump på Junibacken tycker Nouveline ska bli jätteroligt, “Det är en drömroll!” säger hon.

Elina

Elina har sjungit i kör och dansat sedan hon var fyra år gammal. Hon har alltid älskat att sjunga så det passar utmärkt att hon nu går musikalinriktning i skolan. Musikal hela dagarna är dock inte nog för Elina som även tränar dans utanför skolan och till och med tävlar i hiphop! Hon har medverkat i ett flertal sång- och dansuppvisningar genom åren både på fritiden och med skolan. Hon har även haft en roll i en reklamfilm på tv. Elina, som snart fyller tretton, kan inte tänka sig något roligare än att spela Pippi under sommarlovet, “Jag minns att det var väldigt roligt att se föreställningar på Junibacken när jag var yngre, det känns jättekul att förhoppningsvis kunna ge andra barn samma känsla!”

Nathalie

Nathalie har älskat att dansa och sjunga ända sedan hon lärde sig gå. När hon var tre brukade hon i utklädnad och med stark stämma sjunga “Euphoria” för alla som ville lyssna! Idag är hon nio år och det är första gången Nathalie står på en riktig scen i en roll hon har sökt. Förutom att sjunga och dansa tycker hon om gymnastik och att läsa böcker. Att få spela Annika tycker Nathalie ska bli jättekul och spännande, men såklart är det nervöst också!