Under läslovet görs plats för både lite läskiga och väldigt snälla spöken på Junibacken. Det blir premiär för en helt ny föreställning baserad på Astrid Lindgrens spökberättelse Skinn Skerping, det blir spökjakt och spöktillverkning. Dessutom får alla barn som kommer utklädda en glass!

Teaterpremiär

Under läslovet är det premiär för vår nya föreställning ”Skinn Skerping – hemskast av alla spöken i Småland”. Den är baserad på Astrid Lindgrens novell med samma titel. Det är en läskig föreställning för barn från 5 år. Förbokning rekommenderas, biljetterna släpps i mitten av oktober.

Kom utklädd!

Mellan 23 oktober och 1 november får alla barn som kommer utklädda – till spöke eller annan varelse – en glass. Här finns plats för läskiga monster, tuffa prinsessor, snälla spöken och gulliga spindelbarn.

Spökjakt

Kom på spökjakt! Mellan 23 oktober och 1 november sitter spöken uppsatta på hemliga ställen här i huset. Det blir en snällare spökjakt utan obehagliga överraskningar. För den som hittar alla spöken väntar en liten present.

Spöktillverkning

Varje dag är Paviljongen öppen för pyssel. Kom och gör ert eget spöke att ta med hem!

Inget läslov utan böcker

Junibackens bokhandel har valt ut de bästa spökberättelserna för barn och deras vuxna. Här finns såväl snälla spökhistorier som riktiga nagelbitare. 

Förköp entrébiljett och teaterbiljett

Vi släpper in begränsat med besökare. Förköp din entrébiljett för garanterad plats. För teatern gäller max 50 personer i publiken, därför kan du också förboka din plats till teatern. Biljetter till Skinn Skerping släpps i mitten av oktober.

Familjemiddagar under läslovet

Ta med familjen på en härlig kväll med god mat och massor av lek!