Välkommen till Stockholms vänligaste lov

Mellan 16/10 till 5/11 har vi öppet varje dag med massor av roliga saker som händer – så bjud med busigaste brorsan, bästa kompisen eller snällaste mormor för en heldag tillsammans! 

Varje dag under lovet kan ni tillsammans se fängslande teaterupplevelser, leka i alla utställningarna och äta en smarrig ”kompisfika” i restaurangen! I Bokhandeln hittar ni massor av spännande, sagolika, rysliga och alldeles fantastiska böcker för små och stora. Låna gärna en bok och vila benen en stund i läshörnan. 

Vi kan komma på minst sextioåtta saker på Junibacken som blir extra kul att upptäcka tillsammans. Ta en tur med Sagotåget (kanske hålla varandras händer när det blir lite läskigt), bygga den största helikoptern, rida på Lilla Gubben i Villa Villekulla, hälsa på hos LasseMajas Detektivbyrå på Sagotorget och se vem som kan äta flest köttbullar….ja det var fem saker. Ni förstår ju hur kul det kan bli, så bjud med familjen på en heldag hos oss, det blir sagolikt roligt!

Mysigt rysligt höstlov på Junibacken

Besöker ni oss mellan perioden 27/10-5/11 så ska ni vara beredda på att det blir mysigt rysligt. Det blir högläsning i Teaterladan, läskigt god fika i restaurangen, rysliga boktips i vår bokhandel och mysig teater för hela familjen! 

Spöksäck med överraskningar

Till alla barn som kommer utklädda till Junibacken mellan 27/10-5/11 så väntar en överraskning, till dem som vågar stoppa handen i vår spöksäck…

Teater alla dagar!

Varje dag under lovet kan du njuta och roas av teaterföreställningar för hela familjen. Se kalendariet för den dag ni tänkt besöka oss för att veta vad som spelas då. Föreställningen ”Pippi flyttar in” med vår barnensemble spelas varje helg samt varje dag mellan 30/11-5/11 (v.44). Kom ihåg att förboka entrébiljett för bästa pris och i samband med det boka teaterbiljett för garanterad plats.

Rysligt spännande högläsning i Teaterladan

Vad vore ett riktigt bra läslov utan högläsning? Välkommen på mysigt ryslig högläsning ur den spännande boken Hjältar och monster på himlavalvet i Teaterladan 30/10 och 1/11.

Familjemiddag med halloween-tema

Välkommen på Junibackens familjemiddag 5/11! En helkväll med trerätters middag, tur med Sagotåget och lek för hela familjen. Under läslovet är det halloween-tema, med läskigt god mat, rysligt fint dukade bord och i vår spöksäck väntar en överraskning till alla barn. Bjud med hela tjocka släkten och avsluta läslovet på bästa sätt! Begränsat antal platser, se till att boka ert bord.

Junibackens pop-up tatueringsstudio

Alla modiga barn är välkomna till vår tatueringsstudio under 31/10 13:00-15:00 för att tatuera sig (gnuggis såklart!). På plats finns våra vänner från Brigbys som är proffs på gnuggisar! De har med sig ett urval av läskigt coola tatueringar att kunna pryda armen eller handen med, en tatuering/barn ingår. Drop-in.

Inget lov utan böcker

Junibackens bokhandel har valt ut de bästa kompisberättelserna, spökhistorierna och fängslande faktaböcker för barn och deras vuxna. Här finns såväl snälla spökhistorier, inspirernade vänskapsböcker och riktiga nagelbitare…Vår webshop har öppet dygnet runt, om du redan nu är sugen på att beställa böcker inför läslovet!

”Läsningen kan ta dig till helt nya världar. Spegla dig i någon annans tankar eller upptäck nya universum. Ge fantasin vingar. Lyft själv eller tillsammans med dina vänner.” (citat från www.läslov.se)

Välkommen till det vänligaste och mysrysligaste lovet i Stockholm!