Läslov på Junibacken

Att höstlovet blivit läslov firas såklart ordentligt på Junibacken.

Det här händer hos oss under Läslovet 2018 (26/9-4/11)

2 x Lindgren på Läslovet

Hos oss händer det massor under Läslovet. Varje dag under lovet har ni möjlighet att uppleva Tommy och Annikas första möte med Pippi Långstrump i den hyllade föreställning Pippi flyttar in.

Utanför Villa Villekulla bjuder den egna ensemblen in små och stora för att spela och sjunga låtar ur Astrid Lindgrens stora låtskatt. Tillsammans bildar ni Astrids bästa band.

Vår Paviljong är under veckan öppen för Apa, häst och villa-pyssel – kom och skapa din egen version av Lilla Gubben.

Upptäck också Barbro Lindgrens fria fantasifulla karaktärer genom vår utställning och teaterföreställningen Loranga. 

Och missa inte att ta en tur i vårt älskade Sagotåg.

Avsluta ditt besök i vår bokhandel som under veckan (29/10-4/11) firar Läslovet med kalaspriser på hela det svenska boksortimentet. I bokhandeln hittar du givetvis Astrids och Barbros böcker, men också mängder av andra bokpärlor för barn i alla åldrar noga utvalda av vår hängivna personal.

Måndag till fredag anordnas dessutom fiskdamm för barnen – kom och testa fiskelyckan i det stora bokhavet! Fiskdammen hålls kl. 14.00 – 15.00. Det kostar 40 kronor att fiska och avgiften betalas i vår bokhandel.

Fullständigt program hittar du här.

 

LÄSLOV vecka 44 är ett brett läsfrämjande samarbete genom Läsrörelsen med elevorganisationer, bokförlag, bibliotek, bokhandel, idrottsföreningar, fackliga organisationer, kulturinstitutioner och företag i ett stort växande nätverk. Läslovets syfte är att skapa lust till läsande, skrivande och berättande – vilket går hand i hand med Junibackens främsta vision; att väcka barns lust till läsning.