Välkommen in i sagans värld

På Junibacken får barn och vuxna chansen att uppleva fantastiska saker tillsammans. De där magiska ögonblicken som är svåra att beskriva i ord, men som betyder allt för den som är där – det är dem vi ger er. Teater, sång, musik och en väldig dos fantasi och uppfinningsrikedom är våra verktyg. Vårt mål: Att väcka barns lust till läsning. Vi är ett hus fullt av upplevelser där barnboken står i centrum och vi visar vägen till magin mellan sidorna. Välkommen till Junibacken.

UPPLEV JUNIBACKEN

Barbro Lindgren på Junibacken

Vilda Bebin. Max. Loranga. Upptäck författaren Barbro Lindgrens fria, fantasifulla figurer på Junibacken. En upplevelse där ni tillsammans går in i barnböckernas värld. På riktigt.

Läs mer

Ta tåget in i sagans värld

Kliv på Sagotåget och hör Astrid Lindgren själv berätta om Madicken, Emil och de andra. Vackert, spännande och lite sorgligt – precis som det ska vara.

Läs mer

Fotograf Jonas Jörneberg

Junibackens barnteater

Saga, dikt och verklighet på en och samma gång. Välkommen in i teaterns fantastiska värld och upplev ett litet äventyr tillsammans.

Läs mer

Bakom kulisserna

Vem har sytt bullarna i Sarah Bernards bageri? Hur håller Mulle Mecks flygplan för alla flygturer? Kom in bakom kulisserna och träffa de som skapar magin!

Läs mer