I alla tider har vi vänt oss till kulturen och litteraturen för tröst. När allt känns osäkert är det skönt att ge sig ut på en resa i nån annans värld, att drömma sig bort en stund. Kultur och litteratur, i dess olika former, kan hjälpa vuxna och barn att förstå och bearbeta svåra saker som händer omkring. Och givetvis är kultur- och litteraturkonsumtion det allra bästa av tidsfördriv.
Just nu har många barn frågor om viruset som sprids, och kanske känner de små oro för sjukdom och baciller. På den här sidan har vi samlat boktips som vi tror på ett pedagogiskt sätt kan avdramatisera och svara på de frågor som barnet har.

Slicka inte på boken

Idan Ben-Barek visar med hjälp av fina illustrationer hur baciller och mikroorganismer ser ut och hur de lever. Lärorik och faktabaserad barnbok med häftiga bilder!

Så funkar det!

Vad har man egentligen kroppen till? Och hur tar man hand om den? I Mats Wänblads Så funkar det! Kroppen inifrån och ut bjuds vi på 100 faktaspäckade sidor med spännande, underhållande och viktig läsning.

Dödenboken

Dödenboken av Pernilla Stalfelt är rolig och full med lärorika illustrationer och fakta om döden. Boken är ett bra stöd till alla möjliga frågor som är relaterade till döden.

Allt är precis som vanligt

I Allt är precis som vanligt vrider och vänder Kristina Murray Brodin och Maija Hurme på tanken som de flesta barn brottas med nån gång; vad händer om jag försvinner? I boken lyfts barnets perspektiv på tillvaron i livet och de stora frågorna fram.