Sjung våra allra käraste Riedelvisor på jiddisch!

Världspremiär på Junibacken för barnskivan ”Georg Riedels Jiddischland- Klassiska visor- Vol.I” den 2a juni kl. 16.15. Sofia Berg-Böhm, bandet Sirocco och deras eminenta barnkör tar dig med till jiddischlandet som spelas på Junibacken utanför sagolika Villa Villekulla. Konserten är ca 40 minuter lång och passar alla som gillar Riedel-visor, oavsett om man kan jiddisch eller inte.

Musiken består av klassiska barnvisor med texter av Astrid Lindgren och Gunilla Bergström tolkade till jiddisch av Solomon Schulman. All musik är skriven av Georg Riedel och återfinns i sångboken Georg Riedels Jiddischland (2023). Releasekonserten är en hyllning till Georg Riedels (1934-2024) musikaliska gärning och görs i samarbete med Dos Nisele förlag samt med stöd av TeaterStudio Ledermans serie MaxadMinoritetsMusik och Jiddischsällskapet i Stockholm.

Signering

Sofia Berg-Böhm och bandet signerar skivan i Junibackens Bokhandeln kl 15. Sångboken ”Georg Riedels Jiddischland” finns också till försäljning.

Förboka biljetter

Det finns ett begränsat antal platser till konserten, förboka din biljett på denna sida. Priset på konserten är 70 kr och adderas på entrébiljetten. Passa på att spendera en hel dag på Junibacken och upplev våra lekutställningar, Astrid Lindgrens magiska Sagotåg och kanske en av våra teaterföreställningar (förbokad teaterbiljett krävs men ingår i entrépriset).

Har du årskort?

Är du årskortsinnehavare på Junibacken och önskar att gå på konserten så har du gratis inträde som vanligt och betalar endast 70 kr per konsertbiljett. Vänligen maila oss på: info@junibacken.se så hjälper vi dig vidare! Vid entrén behöver du visa upp ditt årskort tillsammans med konsertbiljetterna som ni får digitalt efter köpet.

Vi tillämpar de nya riktlinjerna för väskförbud på våra konserter. Alla väskor kommer att kontrolleras av vakter och väskor större än 30 x 20 cm är ej tillåtna. Undantag ges för skötväskor för barn. 

2 juni 2024

Konserten tar plats på Junibacken vid Villa Villekulla

Kl. 16:15 – 17:00

Musiker: Sirocco består av Sofia Berg-Böhm, Patrik Bonnet, Fredrik Gille, Klara Källström
Barnkör: Edith, Inez, Noomi, Nomi och Iris
Arrangemang: Sirocco
Produktion: Dos Nisele Music
Ljudtekniker: 
Pavel Lucki
Sångtexter: Astrid Lindgren och Gunilla Bergström
Jiddischöversättning: Salomon Schulman
Musik: Georg Riedel

Georg Riedel foto: Noomi Riedel