Junibacken och Rabén & Sjögren välkomnar dig den 2 april till bokrelease och signering av boken Sagan om den lilla gråsparven. På plats träffar du Jonas Gardell som läser ur boken som är hans första barnbok. En klassisk saga med fantastiska illustrationer av Martin Jacobson, som även är på plats och signerar. Martin Jacobson är utbildad vid Malmö Konsthögskola och har haft otaliga utställningar, både separat och i grupp i Sverige och utomlands. Boken riktar sig till barn från 3 år, det är en saga som är tidlös och passar liten som större. “Sagan om den lilla gråsparven” är en magisk bilderbok att gå på upptäcktsfärd i och läsa om och om igen. 

Högläsning och signering

12.30 Högläsning ur boken med Jonas Gardell, begränsat antal, kom ihåg att boka din plats.
ca 12.45-13.30 Signering i bokhandeln med Jonas Gardell och Martin Jacobson.
14.15 Högläsning ur boken med Jonas Gardell, begränsat antal, kom ihåg att boka din plats.

Kom ihåg att förboka plats, begränsat antal. Varmt välkommen!  

Högläsning med Jonas Gardell

Teaterladan

2/4 12:30 och 14:15 (förbokning krävs)

En dag kommer en liten gråsparv till trädgården där den malliga blåmesen och den självupptagna talgoxen bor. Gråsparven är trött och frusen och blir förvisad till det kala trädet allra längst bort i trädgården. Men allt är inte vad det ser ut att vara…

Jag har själv alltid älskat riktiga gammaldags sagor och är uppvuxen med H.C. Andersen, Bland tomtar och troll, bröderna Grimm och Selma Lagerlöf. Jag har hittat på sagor åt mina egna barn och deras kompisar och nu när de börjar bli stora får jag väl berätta sagor för andra ungar istället.

Jonas Gardell

Jag har länge inspirerats av barnboksillustrationer så för mig var det inte svårt att tacka ja till uppdraget. För mig är barnboken som sådan ett fönster mot den förtrollade värld som går förlorad när vi lämnar barndomen bakom oss.

Martin Jacobson