Välkommen att fira Junibacken 26 år!

Junibacken fyller år och det firar vi med kalaserbjudande i restaurangen och i bokhandeln. Under dagen kan du köpa fika och böcker till 26% rabatt (gäller ej reavaror). Missa inte heller att vara med i vår födelsedagstävling som pågår hela veckan ut. Vi har nämligen fått presenter från våra vänner i huset men vad har vi fått och från vem? Var med och gissa och vinn årskort till hela familjen!

Välkommen på kalas!

Junibacken 26 år

8 juni 2022

26% på fika och böcker 8 juni. Tävlingen pågår 7-12 juni.

Alla som kommer dit faller i förundran över att något dylikt existerar, och jag kan inte tänka mej ett barnmuseum, som kommer i närheten av detta.

Astrid Lindgren i ett brev till Marit Törnqvist, den 4 februari 1997

Sagan om Junibacken …

…börjar med Astrid Lindgren. När hon första gången fick höra talas om projektet så tyckte hon att det var nog klokt och bra, men något “Astrid Lindgren-hus” ville hon rakt inte veta av. En plats där andra barnboksförfattare och illustratörer kunde lyftas fram och inspirera, det gick däremot bra. Och så fick det bli. Staffan Götestam, som presenterat idén för Astrid, var redan inne på samma spår: “Jag ville skapa ett kulturhus för både barn och vuxna. Inte ett gammaldags och dammigt, utan ett nyskapande, innehållsrikt och spännande!”