Välkommen att fira Junibacken 25 år!

Kalaset är gratis för alla barn under 15 år och både stora och små bjuds på tårta. Alla utställningar är öppna, det blir massa roligheter och Sagotåget är självklart igång. Dessutom har bokhandeln 25% på alla böcker (gäller ej reavaror).

Så fungerar biljetten

Tiden du väljer är din entrétid som är giltig i 30 minuter. Väljer du kl. 11 så har du entrétid mellan 11.00 och 11.30. För att så många som möjligt ska få komma på kalaset så är besökstiden begränsad till tre timmar från din valda entrétid. Det betyder att du kan stanna på kalaset till kl. 14 om du har entrétid kl. 11.00. Junibacken stänger kl. 18 denna kalasdag.

Välkommen på kalas!

Junibackens 25 årskalas

8 juni 2021

Öppet 11-18 på själva födelsedagen

Alla som kommer dit faller i förundran över att något dylikt existerar, och jag kan inte tänka mej ett barnmuseum, som kommer i närheten av detta.

Astrid Lindgren i ett brev till Marit Törnqvist, den 4 februari 1997

Sagan om Junibacken …

…börjar med Astrid Lindgren. När hon första gången fick höra talas om projektet så tyckte hon att det var nog klokt och bra, men något “Astrid Lindgren-hus” ville hon rakt inte veta av. En plats där andra barnboksförfattare och illustratörer kunde lyftas fram och inspirera, det gick däremot bra. Och så fick det bli. Staffan Götestam, som presenterat idén för Astrid, var redan inne på samma spår: “Jag ville skapa ett kulturhus för både barn och vuxna. Inte ett gammaldags och dammigt, utan ett nyskapande, innehållsrikt och spännande!”