Gå på rymmen på Junibacken!

Med inspiration från Eva Lindströms bok Jag rymmer! öppnar Junibacken ett perfekt gömställe för alla barn och vuxna som vill rymma en liten stund. Här kan ni vila och reflektera över tillvaron som rymling, något annat hinns knappast med när en är på rymmen. Jo det förstås, att skriva ett vykort till den man vill ska leta efter en kan vara bra att göra.

Om boken Jag rymmer!

I Jag rymmer! tröttnar ett får på livet i hagen och vill upptäcka världen utanför. Hon smiter men oroas av att ingen letar efter henne. Hon flyttar in hos mården och skickar ett vykort till de andra fåren i hagen. “Jag har rymt. Ni borde leta efter mej. Tack på förhand. Med vänlig hälsning från mig. Mården hälsar också. Jag bor hos honom.”

Öppet alla dagar

Öppet till och med 28 augusti 2022

Plats: Paviljongen

En rymling jobbar inte. En rymling måste hela tiden vara på sin vakt. Hela tiden kan det stå personer bakom träd och snoka. Eller i buskar. Där kan dom också stå. Det näst värsta för en rymling är att någon när som helst kan komma smygande och sabotera. Det allra värsta är när ingen märker att man rymt.

Ur boken "Jag rymmer!"

Eva Lindström: ALMA-pristagare 2022

Eva Lindström är en svensk bilderbokskonstnär. Hon har gett ut runt 35 egna bilderböcker samt illustrerat en lång rad böcker i samarbete med olika författare. Hennes berättelser berör både stora livsfrågor och vardagliga händelser, klurig humor samsas med det absurt mystiska. 2022 tilldelas Eva årets ALMA-pris.