Sportlov för äventyrare och dagdrömmare

Sarah Sheppards prisbelönta bok Viktiga kartor – för äventyrare och dagdrömmare har i år lagt grunden för Junibackens sportlovsprogram och vi bjuder in er till världskartepyssel och diamantorientering.

Sportlov på Junibacken pågår mellan 24/2-4/3 2018. 

 

Världskartepyssel – skapa fantasifigurer & låt dem befolka din drömvärld

Rita djur, skatter, människor eller fantasifigurer som får ta plats på världskartorna som täcker Paviljongens fönster. Aldrig förr har vår Paviljong känts så stor som när vi tillsammans befolkar jorden. Under Sportlovet skapar vi en riktig drömvärld för äventyrare och dagdrömmare!

Paviljongen är öppen för Världskartepyssel 24/2, 26-27/2 och 1/3-4/3 mellan klockan 12:00-15:00. Sarah Sheppard träffar du i Paviljongen 25 och 28 februari mellan klockan 12:00-12:45 samt 14:30-15:15.

Diamantorientering

I alla tider har nyfikna och modiga människor gett sig ut på spännande äventyr för att hitta skatter och gömda platser. Nu är det dags att upptäcka Junibacken på riktigt! Med en orienteringstalong i sin hand ger sig barnen på Junibacken ut på en diamantorientering. Nu gäller det att hitta alla ädelstenar som finns gömda i vårt fantastiska hus. När sen talongen är ifylld och lämnas in får alla deltagare det yttersta beviset på att man är en riktigt modig skattletande upptäckare!

Diamantorienteringen pågår hela tiden under sportlovet. Information om hur Diamantorienteringen går till och en orienteringstalong får ni av våra värdar i entrén.

Faktasnack på scenen i Bokhandeln

25/2 och 28/2 kl. 13.00.

Sarah Sheppard inviger vår nya scen i Junibackens Bokhandel med ett faktaspäckat samtal tillsammans med vår butikschef Karin Schyffert – förmodligen kommer vi få svar på alla frågor vi någonsin haft om allt från hajar till dinosaurier.

Om Sarah

Med nördens brinnande, smittande intresse och med sin perfekta blandning av fakta och humor dyker, drottningen av faktaböcker; Sarah Sheppard ner i olika ämnen och visar oss hur fantastisk vår planet är. 

Sarah Sheppard är författare och illustratör. Efter en universitetskurs i paleontologi blev hon dinosauriefantast och skrev faktaboken Massor av dinosaurier som nominerades till Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok 2008. Hennes kartbok Viktiga kartor – för äventyrare och dagdrömmare har väckt nyfikenhet för vår fantastiska planet hos tiotusentals barn och tilldelades Carl von Linné-plaketten för årets bästa faktabok. Sarah är uppvuxen i Sollentuna och Atlanta, USA.

Sarah_sheppard

"Ju mer jag lär mig desto mer vill jag dela med mig till barnen."

Sarah Sheppard