Skolprogram

Junibacken är ett barnkulturhus med hjärtat i boken. Allt vi gör utgår från vårt yttersta mål: Att väcka lusten att läsa. Med utställningar och teaterföreställningar som bygger på verk av Nordens allra främsta barnboksförfattare vill vi uppmuntra kreativitet och fantasi – och visa vägen till magin mellan sidorna. Vi är en av landets absolut största barnteaterproducenter, med över 1 600 föreställningar per år, och har Sveriges största barnbokhandel.

Katthult1000

Sagotåget

Det pedagogiska programmet Sagotåget är baserat på några utvalda miljöer i Junibackens Sagotåg. I dessa miljöer tar vi fasta på relationer och känslor.

Läs mer

Se på teater på gradängen i Barnhans land

Skolteater

Vi tror att en väg in i böckernas magiska värld kan vara genom teatern. Vi erbjuder under hösten vår föreställning Sparvel som skolteater.

Läs mer

skolprogram-for-forskoleklass_flicka-pekar-pa-text_list

För förskoleklass – Orden i lådan

Lyssnar man noga på orden så kan man höra hur knasiga flera av dem är. Vad händer om vi delar på sammansatta ord och sätter ihop dem med några andra?

Läs mer

skolprogram_dikter

 

Årskurs 1-3 - Dikter

Med utgångspunkt i Barbro Lindgrens dikter läser vi dikter och lyssnar på tonsatta exempel. Vi diskuterar bland annat Vad är poesi? Är det någon skillnad mellan dikter och poesi? Måste poesi rimma?

Läs mer

Lasande_klass_760x507px_webb

Eget besök

Det går naturligtvis även bra att besöka oss på egen hand tillsammans med klassen.

Läs mer

0L0A0703

Skapande skola

Junibacken erbjuder unika möjligheter för elever och lärare att upptäcka och fördjupa sig i Svensk barnlitteratur och barnteater.

Läs mer