Ta tåget till sagorna!

Kliv på Sagotåget och dyk rakt in i den magiska världen mellan boksidorna. Här möter du Madicken, Emil, Karlsson och de andra på en förtrollande resa mellan svensk sagosommar och rytande Karmafall. Vackert, spännande och lite sorgligt – precis som det ska vara.

Sagotåget blev den sista text som Astrid Lindgren skrev, och lyssnar du på den svenska versionen så är det Astrid själv du hör i högtalarna. Att bygga upp den magiska världen med dockor, miljöer, ljus och ljud var en fantastisk och utmanande uppgift som tog över två år att färdigställa. Illustratören Marit Törnqvist fick hedersuppdraget och skapade miljöerna i nära samarbete med Astrid. Det är Marits figurer du ser i Katthults flaggstång och i Törnrosdalens gränder. I boken ”Sagoresan” hittar du Astrids vackra text och alla teckningar som ligger till grund för resan vi får göra.

Att åka Sagotåget tar ungefär 15 minuter, och för att det ska vara roligt för alla åker barn och vuxna tillsammans. Det kan vara bra med en hand att hålla i ibland! Råttan i Nils Karlsson Pyssling och draken Katla är två figurer som kan skrämmas lite. Björn Edlund, som är VD på Junibacken, åker fortfarande Sagotåget nästan varje dag: ”Jag är kanske lite barnslig, men Sagotåget är ju vårt hjärta. Här finns så mycket av den magi som läsning kan ge. Och så upptäcker jag nya saker varje gång! Jag har inte åkt färdigt.”