Monstret och människorna som skolmusikal

OBS. Spelperioden för Monstret och människorna är över och det går inte längre att boka som skolmusikal.

Monstret och människorna går nu att boka som skolmusikal med Kulanpremie! Biljettpriset blir då 82 kr.

Bokning gör på Stockholm stads hemsida. Klicka här för att komma till bokningen.

Har ni inte möjlighet att boka med Kulanpremie? Klicka här för att boka direkt genom oss.

Den 19 september 2019 är det urpremiär för mysrysaren Monstret och människorna, en nyskriven musikal baserad på Mats Strandbergs och Sofia Falkenhems populära bokserie om Monstret Frank. Föreställningen riktar sig till elever i f-klass – åk 4.

Berättelsen tar sin början på Franks nioårsdag då något händer som förändrar hans liv. Grannen Alices hund Uffe blir så uppspelt att han råkar bita Frank i handen, och snart börjar Frank drömma mystiska drömmar.

Vår ambition är att Monstret och människorna kommer ge besökaren, stor som liten, en upplevelse som närmast kan liknas vid en oavbruten hänförande förvåning. Vår teaterverksamhet har alltid varit en del av husets hjärta och med vår nya utbyggnad, Salongen, kan vi äntligen ge besökaren en komplett produktion och till fullo ta tillvara på teaterns möjlighet att skapa magi, säger Mikael Kallin konstnärlig ledare och regissör.

Genom att se teater kan dina elever få perspektiv framåt och bakåt i tiden, lära känna sig själva och att förstå att de inte är ensamma om sina erfarenheter. I mötet med teater ges eleverna möjligheter att uttrycka och bearbeta upplevelser, känslor och erfarenheter. I teaterns värld kan man spegla sig, teater kan uppmuntra och stärka barnens medkänsla och inlevelse i andra människors situation. En föreställning kan också skänka en känsla av tillhörighet. Att få sitta där och känna igen sig.

Bokningsbara datum för skolor:

26/9 kl. 10.00
3/10 kl. 13.00
10/10 kl. 10.00 SLUTSÅLD!
17/10 kl. 13.00
24/10 kl. 10.00 SLUTSÅLD!
7/11 kl. 10.00
14/11 kl. 10.00
21/11 kl. 10.00
28/11 kl. 10.00
5/12 kl. 10.00

Junibacken har samlat några praktiska tips samt förslag på övningar som klassen kan göra tillsammans efter att ha sett musikalen Monstret och människorna.

Ta del av vår lärarhandledningen här

Rabén & Sjögren har i anslutning till böckerna om Monstret Frank tagit fram en lärarhandledning innehållandes övningar som ska hjälpa dig att få dina elever att utveckla sin läsförståelse - och därmed sin läslust.

Ta del av lärarhandledningen här

Mikael_690

"Att iscensätta och tonsätta böckerna om Frank är utmanande, spännande och läskigt, precis lika spännande som det är att ta del av den värld som Mats och Sofia skapat kring Monstret Frank. Vi i det konstnärliga teamet slås dessutom av att ju djupare vi kommer i materialet desto fler dimensioner får det. Musikalen kommer skildra både samtiden och dåtiden, hur motsättningar skapas och hur populistiska strömningar följer efter – utan att skriva någon på näsan.”

Mikael Kallin
Konstnärlig ledare och regissör