Monstret och människorna som skolmusikal

I september 2019 är det urpremiär för Junibackens musikal Monstret och människorna baserad på Mats Strandbergs och Sofia Falkenhems boktrilogi. Musikalen vänder sig till barn i ålder 5-10 år och upplevs i sällskap av närstående vuxen.

Böckerna om Frank och musikalen tar sitt avstamp i ett barns sökande efter den egna identiteten. På sin nioårsdag blir Frank biten av en hund och inget är sig längre likt. På nätterna förvandlas han till ett monster. Här ställs frågor som; – Vem är jag och vart hör jag hemma? Även nutida och aktuella frågeställningar kring källkritik, mediala drev och individens ansvar i ett kollektiv berörs.

Bokningsbara datum för skolor:

26/9 kl. 10.00 Boka här.
3/10 kl. 13.00 Boka här.
10/10 kl. 10.00 Boka här.
17/10 kl. 13.00 Boka här.
24/10 kl 10.00 Boka här.

Priset för vår Monstermusikal för skolor är 132:- (ink. moms) per person.

Pedagog?

Rabén & Sjögren har i anslutning till böckerna om Monstret Frank tagit fram en lärarhandledning innehållandes övningar som ska hjälpa dig att få dina elever att utveckla sin läsförståelse - och därmed sin läslust.

Ta del av lärarhandledningen här

Mikael_690

Att få iscensätta Mats böcker om Frank blir utmanande, spännande och läskigt, precis lika spännande som det är att ta del av den värld som Mats skapat kring Monstret Frank. Jag är såklart glad över detta samarbete och att tillsammans med Junibackens konstnärliga team få tonsätta och visualisera Mats monster och inte minst världen och karaktärerna som finns omkring honom.

Mikael Kallin
Konstnärlig ledare och regissör