Från bokens ord och bild till teaterns repliker och scenografi

Fysisk berättarworkshop och teaterbesök, ca 75 min. Åk 1-6.

Om programmet

Vi tar oss an en bok och närgranskar den ur alla vinklar och vrår! Hur är den uppbyggd, hur låter den, hur har illustratören arbetat? Vi provar att berätta med olika dramaövningar och berättarverktyg (pausen, upprepningen, vändpunkten!)

Sen ser vi den spelas i teaterladan – från bok till teater!

På Junibacken utgår verksamheten från barnboken; från utställningar till Sagotåg till – teater!

Med en fantastisk ensemble spelar vi föreställningar som springer ur litteraturen – tex Sagan om det röda äpplet, av Jan Lööf, eller Skinn Skerping, en spökhistoria återberättad av Astrid Lindgren. Nyare böcker, som Dom som kallas vuxna av Annica Hedin och Hanna Klinthage återskapas som en monolog, och självaste Pippi får en ”prequel” i Titta! Pippi! (hur kom Pippi egentligen till Villa Villekulla?).

I programmet Från sida till scen! finns våren 2023 ovanstående böcker att välja på, då de ligger till grund för de pjäser som spelas. Exakt vilken bok och föreställning vi arbetar med sker i överenskommelse med pedagogikansvarig – återkoppling sker vid bokning.

Praktisk information och pris

Programmet anpassas i innehåll och längd efter årskurs, ca 75 minuter.
100kr/person elever och lärare, minsta debitering 1000kr exkl. moms. Priset inkluderar inträde till Junibacken, tillgång till våra lekmiljöer, en tur i vårt Sagotåg, möjlighet att se våra teaterföreställningar. Glöm inte att förboka teaterbiljetter till dessa.

Junibacken har endast matsäcksrum för de som bokat pedagogiskt program.