Läs tillsammans under Världsbokveckan!

Världsboksveckan

Läs tillsammans! Under Världsbokveckan den 22-28 april satsar vår bokhandel på barns och ungas läsande. För tredje året i rad är en bok framtagen av Svenska Bokhandlareföreningen i samarbete med Bonnier Carlsen som kunder får vid köp av en valfri barnbok. Den läses som vanligt från två håll, en “upp-och-ned-bok” helt enkelt. Här finns både Josefin Sundströms Sagasagor och Martin Widmarks Nelly Rapp och Varulvarna.

Högläsning i Paviljongen

På Junibacken firar vi Världsbokveckan lite extra! Klockan 12:00 den 26 april öppnar vi upp vår Paviljong då vi får författarbesök! Josefin Sundström kommer för att högläsa ur boken Sagasagor.

Boken handlar om Saga, en stadig, klok och envis liten person som bor i ett av “gladhusen” på Solrosvägen. I fem fristående och illustrerade kapitel skildras små och stora ögonblick i en modern femårings vardag: längtan efter ett djur, studsmattelek och badräktskatastrofer! Alla barn som lyssnat har sedan möjlighet att hämta ett exemplar av årets bok gratis i vår bokhandel.

Bokhandeln tipsar

I Junibackens bokhandel har vår kunniga personal dessutom plockat ut sina allra bästa högläsningstips. Kom förbi och bläddra, ställ frågor och hitta just din framtida favoritbok!

Det är aldrig för tidigt (eller för sent) att börja läsa högt för barn. Det är inte bara mysigt med högläsning, det är också en demokratisk gärning. Varför? Jo, för att högläsning inte bara ger ett större ordförråd, det lägger också en grund för ett barns kommande läsintresse. Högläsning ger alltså barn en rejäl skjuts till läslust!

Här hittar du mer information om Världsbokveckan.