Nu bygger vi nytt!

Efter ett känslosamt farväl av Mumintrollet och hans vänner, när deras utställning lämnade Junibacken, blickar vi nu framåt mot nya spännande tider. Vårt utställningsrum är stängt för renovering fram till den 7 april då det är premiär för vår sprillans nya utställning: Barbro Lindgren på Junibacken!

Under renoveringstiden händer det massa annat kul i huset, här hittar du ett par datum och aktiviteter att lägga på minnet:

Halva entrépriset 15 – 16 mars, när Sagotåget är stängt för restaurering

Vårt fantastiska Sagotåg har rullat på i över 20 år och för att våra handgjorda miljöer ska hålla sig lika fina i 20 år till måste de piffas till ibland. Den 15 – 16 mars ska de få lite extra kärlek när vi håller Sagotåget stängt för restaurering – Då passar vi på att ha hela 50 % rabatt i entré!

Under dessa dagar håller vi Paviljongen öppen för bok- och berättarverkstad och som vanligt finns det massa annat kul att göra på Junibacken. Lek på Sagotorget och Villa Villekulla, se någon av alla våra teaterföreställningar eller mumsa på något gott i vår härliga cirkusrestaurang. Välkommen!

Vem-workshop med Stina Wirsén 18 – 19 mars

Hur ser din Nallegris ut? 18 – 19 mars slår vi upp dörrarna till Paviljongen för Vem-workshop när författaren och illustratören Stina Wirsén kommer på besök. Vi inleder med att se föreställningen ”Vem & vems” på Lilla scen, för att sedan sätta igång ett kreativt skapande med Stina i Paviljongen. En hel helg med Vem-tema på Junibacken alltså!

Greja med Elin Ek 1 april

Lördag den 1 april öppnar vi återigen upp Paviljongen när Elin Ek kommer på besök. Då blir det pysselverkstad, för är det någon som vet hur man tar tillvara på saker som ligger hemma och skräpar är det hon. Oavsett om det rör sig om tomma flingpaket, en nylonstrumpa eller ett örngott. Läs mer om workshopen här.