Junibacken inleder samarbete med Vego-Mattias

Junibacken inleder ett samarbete med vegoentreprenören Mattias Kristiansson – grundare och chefredaktör för Sveriges första och största vegotidning, Vego. Vego är även Sveriges just nu snabbast växande mattidning. Ambitionen är att inspirera barn och vuxna att våga testa nya smaker och framförallt fler gröna alternativ. Startskottet för samarbetet är den 20 mars och följs av en vecka med en helt grön meny*. Samarbetet mynnar sen ut i att veckans vego signeras Mattias.

Mattias Kristiansson har, i samarbete med kökschefen Johanna Nystedt, tagit fram flera recept till Junibackens restaurang. Under den inledande vegoveckan serveras fem utvalda favoriter. Alla rätter kan beställas i både hel och halv storlek.

– Att äta mer grönt är ett sätt att värna både den egna kroppen, men också vår planet. Och vi märker tydligt att efterfrågan på vegetarisk mat från våra gäster växer. Att den gröna trenden är stark bekräftar även våra leverantörer. Tillsammans hoppas vi kunna inspirera barn och vuxna att både testa här och sen laga mer vegomat hemma. Det blir en meny med barnfavoriter fast på vegovis, säger Linn Bäckman, innehållsansvarig på Junibacken.

– Jag jobbar ständigt med att inspirera fler att äta mer vego så det var självklart att hänga med på Junibackens gröna satsning. Allt fler intresserar sig för vegetariskt och vegansk mat, inte minst barnfamiljerna, självklart ska de också då kunna äta fantastiskt gott, säger Mattias Kristiansson.

Samarbetet med Mattias Kristiansson startar nu och fortsätter året ut. Varje vecka kommer en ny rätt att presenteras tillsammans med andra av barnens favoriter. Mattias Kristiansson driver även vegopodden och har bland annat skrivit böckerna Vego hela dagen!!!, Välkommen till Vegoriket och Vegan BBQ. I Junibackens restaurang lagas all mat från grunden och hållbarhet och miljömedvetenhet är viktigt för att mätta och glädja, stora och små, i dag men också i framtiden. Här kan du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete.

Meny vecka 12:

Tis-Tors
Belugabolognese med torkade tomatklyftor serveras med gult ris och toppas med yoghurt
Solrosfröbollar med spenatmos, rårörda lingon och brunsås.

Fre-Sön
Bönstroganoff serveras med ris och picklad lök
Black eye pea-fritters med chipotleaioli och en ananassalsa

Dagens soppa: Kronärtskocksoppa med grönkål – serveras med bröd

*Givetvis serverar vi under veckan även Junibackens klassiker pannkakor och köttbullar.