Upplev en sagolik Jul på Junibacken

Upplev en sagolik jul på Junibacken! Kom i julstämning bland pynt och juldoftande bakverk. Handla julklappar till små och stora bokälskare i bokhandeln och åk Sagotåget över ett snöigt Lönneberga.

Teater & musik på Junibacken under julen

Följ med på en musikalisk resa i det multimediala högläsningsprojektet Titta boken!  Den här gången är det Tomten är vaken som våra musiker komponerat musik till och uppläsningen gestaltas av våra skådespelare. Tomten är vaken, författad av Astrid Lindgren och illustrerad av Kitty Crowther, är en sinnligt vacker bilderbok och en skildring av en magisk vinternatt. Premiär 27/11.

Under jullovet (26/12-6/1) har ni möjlighet att uppleva Tommy och Annikas första, storslagna möte med Pippi Långstrump i teatern Pippi flyttar in som spelas tre gånger varje dag.

Sjung ut din jullängtan i Astrids bästa band! Utanför Villa Villekulla bjuder vår ensemble in små och stora för att spela och sjunga låtar ur Astrid Lindgrens stora låtskatt. Tillsammans bildar ni Astrids bästa band. Det går dessutom rykten om att konsertfinalen innehåller ett granfyrverkeri! Nypremiär 27/11.

Vi blir större  – hjälp oss skapa, bygga och riva!

Vem bygger, vem river? Den 19 december öppnar vi en ny utställningsyta inspirerad av Stina Wirséns populära Vem-böcker. Här kan barn och vuxna tillsammans bygga med jättestora klossar. Vem bygger, vem river? är en interaktiv utställning där ni upplever tillsammans, som utmanar fantasin och kreativiteten hos både små och stora.

Juliga smaker i restaurangen

Vår restaurang serverar varje adventssöndag tomtegröt. På fikabordet trängs lussebullar med pepparkakor och ljuvlig saffranskladdkaka.

Årskort & presentkort

Äntligen är våra presentkort här – en given julklapp till små och stora. Presentkorten finns till försäljning i huset, men går också att köpas här.

Upptäck vårt varierade program under olika årstider och särskilt sagolika utbud under lovtider. Våra årskort gäller som entrébiljett under ordinarie öppettider och ger dig 15% rabatt på hela sortimentet (kan ej kombineras med andra erbjudanden och rabatter) i vår bokhandel. En julklapp som räcker hela året!

Kika här för priser och ytterligare information.

Junibacken är öppet varje dag under hela julhelgen, förutom 24-25/12.

Varmt välkomna och inte minst – God Jul!