Bokhandeln tipsar om sina Barbrofavoriter

Vår eminenta bokhandelspersonal tipsar er här om sina Barbro Lindgren-favoriter.

Magdalena:

Bra Börje (illustrerad av Pija Lindenbaum)

Jag tycker så mycket om hur starkt det humoristiska här framträder i både text och bild (på samma sätt som i böckerna om grisen Benny). Tonen i Lindgrens text är rak och självklar och Lindenbaums bilder är fulla med humor och dramatik. 
Hunden Börje springer jämt efter pinnar, bilar och farbröder och det tycker Börjes mamma är hopplöst.
Det här är en berättelse om ett försvinnande och ett lyckligt återfinnande.

Ivar:

Nu är du en höna (illustrerad av Charlotte Ramel)

För skildringen av ett storasyskons makt och hur bökigt det blir för det småsyskon som alltid lyder. Med Ramels bilder och tecknade bokstäver blir berättelsen både klurig och inbjudande på samma gång. En bok att skratta till, om ett hunsat höns

PS. Gillar du den här boken kommer du även tycka om en annan Barbro Lindgren-favorit, nämligen Vi leker att vi är pippifåglar, som illustrerats av Camilla Engman.

Rebecka:

Max potta (illustrerad av Eva Eriksson)

Jag minns hur vi alltid läste Maxböckerna när jag var liten och hur vi alltid skrattade mycket åt både text och bild. Max potta är en lite annorlunda ”lära sig gå på pottan-bok”, som visar att det inte alltid blir som man tänkt sig.

Josefin:

Jättehemligt

I boken får du läsa Barbros hemligheter. De som inte hennes mamma får läsa och inte Ingrid, fast de känt varann så länge. Jättehemligt tyckte jag var riktigt spännande som barn och fick mig att vilja skriva själv.

Lovisa:

Lilla Sparvel

Därför att Sparvels värld är så spännande och skrämmande, gåtfull och självklar. Böckerna om Sparvel fick mig att börja läsa själv som barn och jag läste de sedan om och om igen.

Karin:

Loranga (som nyligen översatts till engelska och då fått den eminenta titeln Soda pop).
Den enda dumma med Loranga böckerna är att när man ska läsa dem högt så skrattar man själv så mycket att barnen inte hör vad man säger. Jag är så glad att de även nu finns på engelska så fler barn och vuxna får skratta tillsammans.