Sparvel

Det är underbart att vara fem år! Men det kan vara hemskt också. Ibland. Och precis så är vår föreställning om Sparvel. Upp och ner, hit och dit. Precis som livet.

Sparvel är baserad på Barbro Lindgrens självbiografiska boktrilogi och spelas på en specialbyggd scen i Barnhans land i Barbro Lindgren på Junibacken. Pjäsen är lite längre än tidigare föreställningar på Junibacken, ca 35 minuter.

“Vi arbetar främst med material från den första boken, och anledningen till att jag fastnat för den är att det är en fantastiskt rättfram och ärlig skildring av hur det är att vara barn i en värld, som ibland kan te sig obegriplig!”, säger Mikael Kallin, konstnärlig ledare och regissör.

På teatergradängen i Barnhans land, där det ryms drygt hundra personer, får publiken sitta, stora som små, och dela upplevelsen tillsammans. Genom Sparvel får vi uppleva precis hur lättsam, svår och konstig världen ter sig om man inte hunnit begripa den, eller inte fått den förklarad för sig än.

Nypremiär 21/9.

Dramatisering och regi: Mikael Kallin
Kostym och scenografi: Mia Mirstam
Musik: Emil Nilsson
Ljussättning: Lumination (Johan Sundén)
Videoscenografi: Visual Relief AB (Johannes Ferm Winkler och Per Rydnert)
Medverkande: Anna Gunnarsson, David Inghamn, David Krafft.

Här hittar du aktuella speltider.

Mikael Kallin

"Möten med människor som fanns då, i Sparvelböckerna, finns runt varje barn runtom i hela världen, och dessa möten är spännande att få gestalta som teater."

Mikael Kallin
Konstnärlig ledare och regissör