Pippi flyttar in

Spelas tre gånger varje dag hela sommaren!

Så fånigt att ingen kan flytta in i det där huset! säger Tommy.
Någon skulle bo där, någon som hade barn, säger Annika.
Men det är ingen som har ett barn, som flyttar in den där sommarkvällen. Däremot någon som har en apa, en häst och är starkast i världen!

Pippi flyttar in spelas av en barnensemble vid Villa Villekulla och här får vi uppleva Tommy och Annikas första möte med Pippi Långstrump. Ett möte som blir till en storslagen och episk föreställning hos oss.

Pippi flyttar in bygger på Astrid Lindgrens allra första berättelse om Pippi Långstrump. Berättelsen kom till 1941 när Astrids 7-åriga dotter Karin var sjuk i lunginflammation och bad sin mamma berätta för henne om Pippi Långstrump. Den antogs några år senare av förlaget Rabén & Sjögren och publicerades 1945.

– Vår uppsättning ska ge publiken en helt ny möjlighet att tillsammans och på nytt möta en välkänd, omsjungen och väldigt stark flicka. Pippi är såklart så mycket mer än en excentrisk figur i starka färger. Hon är Astrid Lindgrens påhitt, en gåva till dottern Karin, och till alla andra barn, faktiskt till alla som en gång varit ett barn, säger Mikael Kallin, konstnärlig ledare och regissör på Junibacken

För första gången någonsin har vi rekryterat en egen barnensemble. I slutet av mars började vi söka efter barnskådespelare. Intresset var väldigt stort och en helg i april träffade vårt konstnärliga team alla de runt 200 barn som sökt sig till audition. Tolv av dessa har fått uppdraget att spela Pippi, Tommy och Annika fram till slutet av augusti. Här kan du läsa mer om vår barnensemble.

Regissör & manus: Mikael Kallin
Koreograf: Paula Helander
Kostym och scenografi: Maria Häggqvist, Kim Bergqvist
Scenografi Villa Villekulla: Marit Törnqvist
Originalmusik: Georg Riedel, Jan Johansson
Musikbakgrunder/arrangering: Emil Nilsson
Producent & koordinator: Lisa Imander
Ljussättning: Lumination
Animationer: Sebastian Kihlstrand
Koordinator för barnensemblen: Rebecca Hamilton
Barnensembleansvarig: Lisa Sjöström, Belinda Hansson, Alice Sandborg Schmidt
Ljudtekniker: Elias Ortiz, Lina Westbergh, Gabriel Lundh
Medverkande: Erik Källsäter, Nouveline Hamilton, Viva Östervall, Lykke Liddin, Nathalie Nordh Jacobsson, Alva Bergström, Vidar Pege, Alexia Dias-Johnson, Kiana Blanckert, Ebba Lo Lörelius, Kimberly Rydberg, Tuva Carlsson, Märta Blomkvist, Oliver Bergström, Wilmer Holgersson, Signe Gylbert, Olle af Klercker, Arwin Ismail

Här hittar du aktuella speltider.

Obs! Du behöver inte ha någon biljett till föreställningen utan slår dig ned intill Villa Villekulla i god tid innan föreställningens början. Begränsat antal platser, insläpp kan därför komma att stängas.

Mikael_690

”Det är kontrasterna i det första mötet, när två världar möts - Tommys och Annikas traditionella livssituation mot det okonventionella och fria hos Pippi – som vi vill gestalta. Och så fort du ställer Pippi på en scen, sker saker utöver det förväntade, vilda vidunderliga saker!”

Mikael Kallin
Konstnärlig ledare och regissör