Loranga

Historierna om Loranga, Masarin och Dartanjang är kultklassiker som överskrider generationsgränserna. De skruvade berättelserna kretsar kring en ”röd, tjock liten pojke”, Masarin, hans excentriske pappa Loranga och den demente och hypokondriske farfarn Dartanjang.

Som i så många av Barbro Lindgrens böcker så har hon i berättelserna om Loranga, Masarin och Dartanjang hämtat inspiration från sitt eget liv. I en intervju med Junibacken pratar Barbro om inspirationen:

”Jag har lånat mycket av min familj i böckerna om Loranga och helt oförtjänt ansetts vara fantasifull. Delvis beroende på att det där bland annat förekommer en hop urblekta tigrar, en sängätande giraff, en arbetsskygg schlagerälskande pappa, en hypokondrisk farfar och en uråldrig farfars-morfar som bor i en tall och gal som en gök. Utöver det är skildringen i stort sett sann.”, säger Barbro.

I föreställningen Loranga möter vi en far och son på resa. Den lilla familjen stannar till när de går förbi en grönskade trädgård. Det är nämligen konsert där! Och de bästa platserna är lediga!

Loranga! spelas i Junibackens trädgård på Sommarscenen. Framför scenen sitter stora och små och delar upplevelsen tillsammans.

Premiär den 3 juli, spelas varje dag 10.45 och 14.15 till och med den 21 augusti.

Medverkande

Regissör/Manus och konstnärlig ledare: Mikael Kallin
Skådespelare: Anna Gunnarson, Ida Jensen, Hanna Göland, Eric Rusch, David Krafft, David Inghamn
Producent/Koordinator: Lisa Imander
Scenografi och kostym: Maria Häggqvist, Kim Bergqvist
Musikbearbetning/Musiker: Tomas Carleberg
Musiker: Maria Olofsson, Åsa Jacobsson, Linnea Svedmyr
Ljudteknik: Hasse Andersson
Ljudtekniker: Elias Ortiz, Lina Westbergh, Gabriel Lundh

Mikael Kallin

"Hur Loranga! hänger ihop? Det hänger inte ihop, för det är Barbro Lindgren. Det ska inte hänga ihop."

Mikael Kallin
Konstnärlig ledare och regissör