Ta klassrummet till Junibacken!

Att väcka barns lust till läsning är Junibackens främsta mål. Allt vi gör handlar om att visa olika vägar till den där magiska världen mellan sidorna. En dag hos oss kan ge läsinspiration till både bokslukare och de som behöver lite draghjälp. Ta med klassen eller förskolegruppen hit och upptäck nya och gamla favoriter, lek och utforska i våra utställningar, och åk Sagotåg och lyssna till Astrid Lindgrens förtrollande röst.

Priset för skolklasser är 65 kr per person, för både barn och vuxna. Boka ert besök genom att maila oss på info@junibacken.se. Berätta gärna vilket datum och vilken tid ni vill komma, samt hur många ni är. (Eftersom Junibacken är ett stort hus med många vinklar och vrår, vill vi gärna att ni är en vuxen på fem barn.) Vi har 50 skolbiljetter varje förmiddag kl 10.00, och ytterligare 50 från klockan 12.00.

I besöket ingår en tur med Sagotåget, alla våra fantastiska lekmiljöer, aktuell utställning (Mumintrollen är här till januari 2017) och alla föreställningar och sångstunder med vår ensemble som ni hinner med!

Junibacken har inget matsäcksrum, men ni får gärna njuta av medhavd matsäck i Galärparken och fortsätta leken hos oss efter det. Vår restaurang har också öppet förstås, och serverar både köttbullar och pannkakor. Är ni intresserade av att boka lunch så berätta det när ni mailar oss, så bjuder vi på mjölk till maten och en frukt efteråt.

Om ni bokar genom formuläret nedan återkommer vi med en bekräftelse samt ytterligare praktisk information inför ert besök.

  • Boka här