Sevärdheter

Junibacken - där barn leker sig kloka

Välkommen på en magisk dag i det sagolika huset på Djurgården, mitt i Stockholm!

Upplev Sagotåget och Astrid Lindgrens fantastiska sagor. Här får även andra berömda sagofigurer liv – möt klassiska krabater som Alfons Åberg, Pettson & Findus och Mamma Mu. Bli en sagohjälte du också när de underbara historierna får liv i våra populära utställningar och teaterföreställningar. På Junibacken dramatiserar vi det bästa vi vet – barnbokens magiska värld.

Extra kul barnkultur

Precis som i sagans Narnia så är garderoben en väg in i en annan värld. Häng av ytterkläderna, lämna vardagen och kom in i fantasins, fiktionens och färgernas universum – i John Bauers trolska skog! Entrén är en resa in bland tomtar och troll – möt både skogsrået och prinsessan Tuvstarr. Junibackens entré i konstnären John Bauers anda är formgiven av Suzane Crepault.

Spana in menyn till vänster – läs om allt kul på Junibacken!

Efter alla roliga upplevelser är det härligt med god, vällagad mat för alla smaklökar, både barns och vuxnas. Vårt bageri är så populärt att många köper kakor med sig hem. Utsikten över Stockholm är lika smakfull som menyn. På Junibacken hittar du också Sveriges mest välsorterade barnbokhandel – välkommen in!

© 2016 Junibacken | +46 (0) 8 587 230 00 | info@junibacken.se | Sidkarta