Hantverk, hjärta och väldigt många köttbullar

I Junibackens restaurang kan du ta en paus mellan upplevelserna i huset och njuta av fantasi och hantverk i en annan form. Här serverar vi allt från nya vegetariska favoriter till hemlagad husman – och inte minst barnklassikerna köttbullar och pannkakor! Vi jobbar med de råvaror som är i säsong och njuter av sparris i maj och av kantareller under hösten. Vi är på många sätt en hållbar restaurang och jobbar aktivt med att göra medvetna val. Närodlat, kravmärkt, källsortering och olika sätt att minska matsvinnet är en del av vår filosofi. Och så lagar vi väldigt god mat, förstås!

Säg hej till bagarn!

I bageriet står vår egen mästerbagare Sandra Lagerkvist och bakar allt bröd och alla kakor och bakverk. Vi är glada och stolta över att ha ett eget bageri och lägger stor vikt vid bra ingredienser och ett gott hantverk. Även när själva matserveringen är stängd kan du alltid ta en paus med något hembakat i restaurangen. (Morotskakan brukar ta slut väldigt fort!)

Glass i stora lass

Under sommarsäsongen slår vi upp portarna till Junibackens egen glasskiosk. I trädgården kan du njuta av skapelser med både glass, grädde och bär, eller svalka dig med en enkel kula jordgubb. Välkommen ut!

Specialkost

Vi kan erbjuda laktos- och glutenfria pannkakor, mjölk- och äggfria pannkakor samt ägg- mjölk- och glutenfria köttbullar (mjölkfria köttbullar serveras med kokt potatis och utan sås). Även på kakbordet finns det kakor bakade utan mjölk, ägg och gluten. Fråga någon av oss som jobbar här, så hjälper vi dig att hitta rätt.

MENY

Eko, närodlat och kravmärkt – vi försöker göra val som funkar både för oss och för naturen. Det blir också en bra utmaning för oss som jobbar här. Sånt som är lite svårare är ju ofta extra roligt att göra bra.

Christer Edholm
kökschef