Aktuellt

10 April

Nypremiär för Musikbussen på Valborg!

Teaterföreställningen Musikbussen har nypremiär på Junibacken den 30 april kl. 13.30. Föreställningen framfördes i samband med Lennart Hellsing-utställningen En annorlunda värld 2011 och är en av Junibackens mest populära föreställningar någonsin. Därför gör den nu come-back!

Musikbussen baseras på Lennart Hellsings bok med samma namn. Boken kom ut första gången 1948 och handlar om världens största och rödaste buss! I bussen, som heter Bravo, bor en Pappa som kör bussen och komponerar, och en Mamma som bestämmer vart bussen ska stanna. I bussen bor också deras 20 barn, och alla är de tvillingar. Inte tvillingar med varandra, men med en av de andra. Barnen spelar där bussen far fram, var och en på sitt instrument och olika melodier. Därför är det ett förfärligt oväsen i bussen. I föreställningen får vi först och främst träffa de minsta tvillingarna, Knips och Knops. De är för små för att spela - men inte för små för att hitta på bus! De häller sand i trumpeterna, gör en pilbåge av Ingmar och Valdemars gitarrsträng, och röker Pappas cigarr! De tar också med publiken till ett alldeles eget hemligt ställe…

Musikbussen är ett musikaliskt äventyr med både välkända och mindre kända rim och ramsor av Lennart Hellsing. Manus och regi av Mikael Kallin.

27 Mars

Sagotåget öppnar igen 1 april!

Sagotåget har efter nästan 20 års trogen tjänst fått en välbehövlig teknisk renovering. Därför har det varit stängt under närmare tre månader. Nu öppnar vi igen! De stämningsfulla miljöerna är de samma, men du märker nog att själva tågvagnen rör sig framåt både smidigare och tystare. Varmt välkommen!


Illustratören Marit Törnqvist och Astrid Lindgren jobbar tillsammans med scenerna till Sagotåget ca 1995.

26 Mars

Leta muminägg hos oss i påsk!

23 Mars

Signering med Stina Wirsén 27 mars! - INSTÄLLT!

Stackars Stina har blivit sjuk och har dessvärre inte möjlighet att komma till den planerade signeringen fredag 27 mars. Vi beklagar detta men önskar er välkomna vid ett annat tillfälle och Stina att hon kryar på sig!

20 Mars

Signering med Per Gustavsson idag kl 14.00! Välkommen!

20 mars kl. 14.00 Signering med Per Gustavsson
Per Gustavsson har både skrivit och illustrerat böckerna om den äventyrliga Prinsessan. Hon som anordnar kalas, kopplar av med ishockey och startar rockband, ni vet. Prinsessan och hennes drake hittar ni på Junibackens sagotorg! Tillsammans med Mats Wänblad har han gett ut Vad gör du medan jag sover? en vacker och varm bok och livet och döden. Den stora smällen har också en lite allvarligare ton och handlar om hur det kan kännas när mamma och pappa inte kommer överens och man som barn hamnar i kläm.

Kom och få din favoritbok signerad, och passa på att få en pratstund med Per!

18 Mars

Signering med Per Gustavsson 20 mars!

20 mars kl. 14.00 Signering med Per Gustavsson
Per Gustavsson har både skrivit och illustrerat böckerna om den äventyrliga Prinsessan. Hon som anordnar kalas, kopplar av med ishockey och startar rockband, ni vet. Prinsessan och hennes drake hittar ni på Junibackens sagotorg! Tillsammans med Mats Wänblad har han gett ut Vad gör du medan jag sover? en vacker och varm bok och livet och döden. Den stora smällen har också en lite allvarligare ton och handlar om hur det kan kännas när mamma och pappa inte kommer överens och man som barn hamnar i kläm.

Kom och få din favoritbok signerad, och passa på att få en pratstund med Per!

24 Februari

Bokrean börjar imorgon!

Ni missar väl inte att årets stora bokrea börjar imorgon den 25 februari?
Självklart gäller vår bokhandels erbjudande "ta 4, betala för 3" även på reaböckerna.

Välkomna!  

19 Februari

Författarsigneringar i bokhandeln i vår!

Några av våra absoluta favoritförfattare- och illustratörer kommer på besök under våren! Kom och få en bok signerad och kanske en liten pratstund!

27 februari kl. 14.00 Sarah Sheppard
2008 blev Sarah Sheppard augustnominerad för sin bok Massor av dinosaurier. Året därpå kom Varning för Köttgänget, och hon har också skapat de fina böckerna om Djuren i skogen; Harry och Härta Hare och Rut och Rocky Rådjur. Hennes fantastiska bok Viktiga kartor - för äventyrare och dagdrömmare går inte att sluta bläddra i när man väl börjat. Alltid hittar man någon rolig detalj eller märklig fakta om vår fascinerande planet.

13 mars kl. 14.00 Sven Nordqvist
Sven Nordqvist är skaparen av de underbara, myllrande och detaljrika böckerna om Pettson och Findus. På Junibackens sagotorg kan man hälsa på i gubben Pettsons kök och snickarverkstad. Sven Nordqvist har också illustrerat Jujja Wielanders böcker om Mamma Mu och Kråkan. 2007 fick han Augustpriset för sin vackra bok Var är min syster?

20 mars kl. 14.00 Per Gustavsson
Per Gustavsson har både skrivit och illustrerat de äventyrliga böckerna om Prinsessan. Hon som anordnar kalas, kopplar av med ishockey och startar rockband, ni vet. Prinsessan och hennes drake hittar ni på Junibackens sagotorg! Tillsammans med Mats Wänblad har han gett ut Vad gör du medan jag sover? en vacker och varm bok och livet och döden. Den stora smällen har också en lite allvarligare ton och handlar om hur det kan kännas när mamma och pappa inte kommer överens och man som barn hamnar i kläm.

27 mars kl. 14.00 Stina Wirsén
Stina Wirséns böcker för de allra minsta, Vem-böckerna och de om de brokiga, älskas, läses och tuggas på av småttingar i hela landet. På Junibacken kan man hälsa på hos dessa figurer på Sagotorget. Stina är just nu, tillsammans med Ulf Stark, aktuell med Systern från havet, en bok om längtan och vänskap.

12 Februari

Muminfamiljen har flyttat in på Junibacken! Kom och hälsa på!

Muminfamiljen har äntligen flyttat in på Junibacken!

Varmt välkommen in till Mumindalen där du kan hälsa på i muminhuset, betrakta stjärnhimlen i observatoriet, åka rutschkana nedför ett omkullvält träd, åka karusell, fiska, steka plättar, gömma dig i en snäcka, akta dig för Hattifnattar och mycket mycket mer! Föreställningen Hur gick det sen? som bygger på Tove Janssons klassiska verk från 1952 med samma namn, framförs dagligen på teatern.

Tack till våra samarbetspartners Rabén & Sjögren och Bulls Licensing!

23 December

GOD JUL! Öppet hela jullovet förutom 24 och 25/12

Vi har stängt julafton och juldagen, men i övrigt öppet alla dagar t o m den 11 januari. Därefter stänger vi en hel månad för renovering och ombyggnad. God Jul!

15 December

Junibacken har stängt 12/1 - 11/2 2015

Under perioden 12 januari till och med den 11 februari 2015 har Junibacken stängt. Detta pga ombyggnationer samt stor teknisk renovering av Sagotåget! Den 12 februari är ombyggnationerna klara och vi öppnar huset, dock är Sagotåget fortsatt stängt t o m sista mars 2015.

Du som köpt årskort som innefattar den stängda perioden, får giltighetstiden förlängd med en månad.
Under perioden som Sagotåget är stängt är priset reducerat till 135 kr för vuxen (ord pris 159 kr) och 115 kr för barn (ord pris 139 kr).

För mer information, kontakta oss gärna på info@junibacken.se eller 08 - 587 230 00.

19 November

21 nov - Träffa skaparna bakom LasseMaja och Nelly Rapp!

Fredag 21 november kl 15.00 finns de på plats i bokhandeln! Välkommen!

 

17 November

Pettson får julbesök - nypremiär 27/11!

Nypremiär!

Föreställningen Pettson får julbesök bygger på Sven Nordqvists bok med samma namn och spelas dagligen kl. 15.30 under perioden 27 november till och med 11 januari 2015.

Gubben Pettson och katten Findus håller som bäst på med julstädningen när det som inte får hända händer. Pettson halkar och gör sig illa i foten så att han varken kan ta sig till affären för att handla julmat eller gå ut i skogen och hugga en julgran. Julen ser ut att bli riktigt bedrövlig tills Pettson får ett julbesök som varken han eller katten Findus kunnat drömma om..

Teaterrättigheter: Draken teaterförlag, manus & regi: Mikael Kallin

29 Oktober

Martin Widmark, Helena Willis och Christina Alvner på besök 21/11!

Det är inte så fasligt lång tid kvar för utställningen Monster & Mysterier.. Utställningen bygger på böckerna om LasseMajas detektivbyrå av Martin Widmark och Helena Willis, samt böckerna om monsteragenten Nelly Rapp av Martin Widmark och Christina Alvner. Fram till och med den 11 januari 2015 finns utställningen kvar, sedan rivs den för att skapa utrymme åt nästa års stora utställning Mumin på Junibacken.

Så passa på och besök oss innan dess! Och varför inte fredag den 21 november då Martin Widmark, Helena Willis och Christina Alvner finns på plats i vår bokhandel för att signera böcker och svara på frågor om livet i Valleby och på Monsterakademin. De börjar kl 15.00, direkt efter nya teaterföreställningen Nelly Rapp - lugn, lärdom och list. Välkommen!

 

13 Oktober

PREMIÄR 23/10 för Loranga, Masarin och Dartanjang!

PREMIÄR 23 oktober kl. 12.00! Framförs därefter dagligen samma tid.

Först ser man bara lite hus. Men om man går in i det största rödaste huset, så ser man en liten pojke som ligger under soffan och äter bullar. Han heter Masarin, och idag ska han vara med om en hel del.  För har man tusen tigrar i en lada, en giraff som äter upp sängar, en förvirrad farfar och en pappa som får Röda Hund och börjar skälla, då kan vad som helst hända!

Efter böckerna av Barbro Lindgren
Manus & regi: Paula Helander

© 2015 Junibacken | +46 (0) 8 587 230 00 | info@junibacken.se | Sidkarta