Ensemblen

Mikael Kallin


Mikael är konstnärlig ledare för Junibackens teater sedan november 2010. Han regisserar och skriver manus. Mikael är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö. Han har tidigare bl a arbetat som konstnärlig ledare och regissör vid Astrid Lindgrens värld, samt iscensatt och spelat Ingen rövare bor i skogen på Dramaten.

Cecilia Skarby


 

Cecilia är anställd på Junibacken sedan våren 2012. Hon utexaminerades från musikalprogrammet på Balettakademin i Göteborg år 2000. Sedan dess har hon varit med i produktioner som Sunset Boulevard och Spring Awakening på Värmlandsoperan, och Mamma Mia på Cirkus. Cecilia har även arbetat i Tyskland där hon varit både prinsessa och vampyr på scenen. Hon spelar gärna cello och dubbar även film.

David Skogman


 

David är anställd på Junibacken sedan 2004. Han är utbildad vid Calle Flygares teaterskola samt S:t Eriks gymnasiums teater/musikal linje. Utöver ordinarie ensemblearbete driver David även Junibackens populära baby- och barnrytmik tillsammans med Ida Dåverstam. Det tränade ögat kan även känna igen honom från TV och som basist i den ständigt aktuella Kattenskogmans orkester.

Ida Dåverstam


Ida är anställd sedan 2007, och är utbildad på Kulturamas 2-åriga musikallinje. Hon har spelat med artister som Amy Diamond, Nassim Al Fakir och Sara Edwardsson. Hon har även spelat in flera sånger till Barnkammarböckerna samt jobbat med kultur i vården.

Emil Nilsson


Emil är utbildad vid Musikmakarna i Örnsköldsvik och Stockholms musikkonservatorium. Han har spelat bl a med Stompin´Souls, Ceasars, The Slaves och Friska Viljor, samt skrivit musik till tv och radio, bl a novellfilmen George som producerats av Tre Vänner.

Thomas Carleberg


Thomas är anställd sedan 2005 och utbildad vid Stockholms Musikkonservatorium. Han spelar med bland andra Bröderna Lindgren och Stompin' Souls och skriver även reklam- och filmmusik. Utöver ordinarie ensemblearbete driver Thomas Junibackens populära baby- och barnrytmik tillsammans med Ida Dåverstam och David Skogman.

Maria Olofsson


Maria är anställd sedan 2004 och utbildad vid Kungliga Musikhögskolan. Hon har turnerat med Olle Adolphson, och arbetat som barpianist på Londons femstjärniga hotell. Maria utgör även ena halvan av duon Tidlös som är flitigt anlitade runt om i landet.

Åsa Jacobsson


 

David Krafft


David är anställd på Junibacken sen 2013. Han är utbildad på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg samt Musikteaterskolan i Bjärnum. Han har tidigare haft bärande roller i flera musikaler såsom Skönheten och Odjuret, Jesus Christ Superstar, Oliver!, The Wild Party m.fl. Senaste somrarna har han även kunnat ses som Ronjas pappa Mattis på Astrid Lindgrens värld. David komponerar flitigt musik på fritiden och sjunger gärna. 

Micke Blomqvist


Micke är skådespelare på Junibacken sen 2012. Han arbetar också parallellt med flera av Stockholms improvisationsteatrar. Micke har tidigare arbetat som skådespelare och regissör för Astrid Lindgrens värld samt i flertalet farser och revyer. Han är utbildad på bl.a. Calle Flygare teaterskola.

Helena S. Ulfvebrand


Helena har sedan avslutad skådespelarutbildning på Fridhems folkhögskola arbetat som både skådespelare och producent på flera teatrar runt om i Stockholm, bl.a. Unga Klara, Radioteatern och Orionteatern. Hon har också arbetat som regiassistent och koreograf i Spanien och har med stor framgång varit med och utvecklat teateruppsättningarna i Sofia församling i Stockholm, främst under Strindbergsåret 2012. Helena har även ett förflutet som både barndanslärare och barnkörsledare.

Henric Joneskär


Henric är utbildad vid Skara Skolscen och Nordiska folkhögskolan. Han har medverkat i föreställningar som tex. Helen Keller, Sandlådan, Tillståndet och RENT. De senaste åren har Henric kunnat ses på Astrid Lindgrens Värld i en mängd olika roller, tex. Karlsson på Taket, konstaplarna Kling och Klang mfl.

Ida Jensen


 

Fredrik Arvidsson


 

Barnteater
© 2016 Junibacken | +46 (0) 8 587 230 00 | info@junibacken.se | Sidkarta