Fantastiskt verkligt och helt magiskt

Att gå på teater kan vara en förtrollande upplevelse. Spännande, overkligt och fantastiskt. Saga, dikt och verklighet på en och samma gång. Men det kan kännas lite läskigt också. Annorlunda och ovant. Speciellt om man inte har gjort det förut.

När vi spelar våra föreställningar är det många i publiken som upplever teater för första gången. Vi vill ge dem en upplevelse som inspirerar och väcker lusten att se mer. Men också skänka en känsla av tillhörighet. Att få sitta där och känna igen sig. Att få bekräftelse i hur det är att vara barn – eller vuxen. Om hur det är att leva tillsammans. Att få känna igen sig i någon annan.

Så håll varandra hårt i handen och dyk in i teaterns fantastiska värld. Det är dags att uppleva ett äventyr tillsammans! Vi hoppas ni ska ha lika roligt som vi.

Från bok till scen och tillbaka igen

Junibackens yttersta mål är att väcka lusten till läsning. Teatern är en central del i den ambitionen och vårt arbete har alltid grunden i en bok eller en författares verk. Vi skapar alla våra pjäser själva – både manus, musik, scenografi och kostym – och ger upp till sju föreställningar om dagen. Idag är vi en ensemble på tolv personer som spelar nära 1600 föreställningar per år. Vårt arbete handlar om att inspirera, väcka nyfikenhet och visa vägen till magin mellan sidorna.

Koko och Bosse, Junibacken

Koko och Bosse

Koko vill sällan göra det Bosse föreslår. Inte gå upp ur sängen på morgonen, inte betala för sig i affären och inte gå och lägga sig på kvällen. Vad vill Koko egentligen? Och vad vill Bosse?

Läs mer

Vem hämtar vem, barnteater på Junibacken

Vem hämtar vem?

Max, Alva och Heaven är sist kvar på förskolan. Dom hänger på staketet och väntar på att bli hämtade. Men Heaven tycker det är orättvist. Ja, tänk om det skulle vara föräldrarna som blev hämtade istället? Går det? Jo, det går nog. Men tänk vad förvånade de kommer bli!

Läs mer

Ett dockäventyr i mumins värld

Mymlan har tappat bort sin lilla syster, och Mumin lovar att hjälpa henne leta rätt på Lilla My. "Hur gick det sen?" bygger på Tove Janssons klassiska bilderbok med samma namn.

Läs mer

Barnteater_Vemstadarinte_listpuff

Vem städar inte?

Idag är det ledig dag. Inte dagisdag och inte jobbardag. Mysigt! Men titta, vilken sur Pappa! Så säger Nalle. Och där, en sur Mamma! Varför är dom så sura? Jo, det är en ledig dag, men det är tydligen också en städdag? Och ingen vill visst städa.

Läs mer

Hur vi hänger ihop, hur vi slängs runt och hur vi möts – det är det våra föreställningar handlar om.

Mikael Kallin
Regissör och konstnärlig ledare